Vaše priče

PRIMADONA BEZ PARDONA: SDP se od superbroda pretvorio u krntiju koja se zabila u najveću santu leda i polako tone

Umirovljena sarajevska primadona Margit Tomik Levy oštra je kritičarka društveno-političkih događaja u Bosni i Hercegovini. Ovoga puta žestoko je kritizirala poteze SDP-a BiH i podsjetila na lik i djelo Nijaza Durakovića.

-Ima li iko razuman da kaže ovim sluntama u SDP-u da je apsolutno nesposobni, lijeni i pokvareni Nikšić od super broda koji je stvorio Nijaz Duraković (da bi nas njime prevezao iz ratnog košmara u civilizirani svet) na inicijativu još goreg i pokvarenijeg Zlatka Lagumdžije, napravio krntiju koja se zabila u najveću santu leda i polako tone. Još joj je samo komandni most iznad vode na kojem se nalaze njegovi najodaniji besposličari i on. Naravno, oni će se ukrcati u posljednji čamac i izvući živu glavu a posada i putnici mogu samo moliti Boga da im smrt bude lagana.

Vojin Mijatović se baš nalagao u petak kod Senada Face. Prvo, mlad je čovjek i ne valja mu to. Kad malo ostari biće isti kao Nikšić i Lagumdžija. Drugo, SDP nije napravila nikakav istorijski uspjeh na izborima. Ukupan broj glasova je bijedan a nije ni najveći do sada. Njihov šef je doživio takvu katastrofu na izborima da bi se svaki mentalno neoštećeni političar zauvijek okanio politike. No, Nikšić ne spada u kategoriju ljudi sa obrazom. Prodao je državu da bi bio predsjednik Vlade FBiH sa 5.000 osvojenih glasova na izborima. Malo, da se uđe u Parlament i kao prvi na kompenzacionoj listi. Fuj, fuj, fuj karakter. Treće, veliki broj glasova na izborima SDP je dobio klasičnom prevarom birača ala Lagumdžija-Nikšić co. Na predizbornim skupovima su se predstavljali kao građanska opcija, kleli se da neće sa kleronacistima ni po koju cijenu, obećavali kule i oblake... Po objavljivanju rezultata, uhvatila ih je amnezija i sve su uradili kontra, na čelu kompletne Osmorke.

Plaknula se trojica „lidera“, ponijeli vazelin i otrčali u Mostar na sex party sa Čovićem. Nedugo potom skoknuli do Banja Luke. Kad ih je mogao sprašiti poglavnik, može vala i knez. Vazelina nije nestalo pa će se ubrzo ušunjati kod pe**ra Marfija i Šmita a sasvim je moguće i kod „Petorke“ koja će garant iz Beograda i Prištine ufurati u Podgoricu i Sarajevo da cementiraju Šmitov aparthejd. Birači kao birači, zaboravljaju da su im glas dali, ne zbog njih, koji pet para ne vrijede, nego da se kutarišu SDA, Sebije i njenog riđeg terijera, Asima, Zukića, Novalića, Solaka, Škrijelja, Zahiragića, Burzićki.... Sad im je kasno. Sjeli su im za vrat gadovi Nikšić, Forto, Dino & Trojka, Šestorka i Osmorka koji bi rođenu mater prodali za fotelju. Ništa ih drugo i ne zanima. Samo fotelja i koliko je love u bisagama. Bisage nisu iste a ni šoldi u njima. Pući će tikva vrlo brzo. Završiće se kao što se na Balkanu sve završava: pljuvanjem i svaljivanjem jednih na druge i kontra. Putinovi krimikleronacisti Čović, Dodik, Plenković, Vućić, Milanović, Dačić i smrdljivi skot Dritan trljaju ruke. Nisu ni žutu banku potrošili a riješili bošnjačko pitanje u naredne 4 godine... Neodgovorni narod ne bi izašao na ulice da pomete ovo smeće ni kad bi meteor velik kao visočka piramida zviznuo na Marindvor. Bravo Osmorka, crkli od poganča svi odreda...

P.S. Odvratni SDP gadovi nisu bili u stanju obilježiti 12. godišnjicu smrti svog osnivača Nijaza Durakovića. Da su bar dali osmrtnicu u Oslobođenju. Narod ga pamti i pamtiće još dugo a vas, skotovi, će potpuno zaboraviti već na sljedećim izborima, poručila je umirovljena sarajevska primadona.

Povezani članci