Vaše priče

MEHMEDOVIĆ BRUTALAN: Schmidt stvara "Diznilend genocid"! Nek Srbija i Hrvatska prave elektranu u Jasenovcu

Državni zastupnik iz SDA Šemsudin Mehmedović nastavlja sa kritikama Visokog predstavnika u BiH: Optužio ga je za izazivanje pravne nesigurnosti u BiH, ali i ispunjavanje želja susjednih zemlaja čime se može zaokružiti ono što agresori na BiH nisu uspjeli u ratu.

Pozivam poslodavce i investitore da se izjasne o sumraku pravne sigurnosti kao ključnog temelja svake države i svake ekonomije: Schmidt je uveo vanredno stanje uvodeći pravnu nesigurnost u zemlji kao osnovu svoje odluke, ovdje više niko nije siguran koji će principi važiti sutra, napisao je Mehmedović.

Podsjetio je na svoje upozorenje da je Schmidt svojom odlukom od 2. oktobra prevario i glasače i građane u BiH. Izbori su održani po jednim principima i pravilima, a bit će realizovani po drugim principima i pravilima. Prema njegovom mišljenju glasači ni stranke više nemaju povjerenja u izborni sistem, a Schmidt ozbiljno razmišlja o korištenju Bonskih ovlasti da "riješi" državnu imovinu, na način kako to odgovara Dodiku i njegovim trabantima!Nije li to potpuno zaokruživanje agresorskih namjera iz prošlosti, ali rukama Visokog predstavnika!

Direktno i otvoreno, kao uvijek, Mehmedović uvodi i novi pojam, te pita hoćemo li dopustiti ekonomiju genocida, koja se po njemu nazire ako pitanje državne imovine bude riješeno po želji Milorada Dodika i Beograda.

Ako dozvolimo da na stratištima Bošnjaka nastane genocidna ekonomija, onda smo dobili ekonomiju genocida, a hidroelektrana Buk Bijela to sada jeste. Posmrtni ostaci žrtava proteklog rata pronađeni su na gradilištu hidroelektrane u Buk Bijeloj, devet kilometara uzvodno od Foče, potvrđeno je iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO BiH). Još se 600 nestalih traži u toj zoni. Foča je simbolički jedno od najvećih stratišta Bošnjaka u istoriji.Ne slažem se s onima koji kažu da treba istražiti gdje su ostale grobnice pa dopustiti radove. Svi normalni građani u državi trebaju potpisati peticiju za zabranu gradnje na stratištima. Ne smijemo nipošto dozvoliti jer se ovo pretvara u genocidnu ekonomiju. Ako im to prođe, budite sigurni da će Srebrenica i Prijedor i Višegrad postati Diznilendi genocida, smatra Mehmedović.

U oštrom tonu Mehmedović nastavlja i kaže da su napravljeni Udruženi zločinački pothvat i genocid kako bi se susjedi dočepali energetskih resursa BiH a sada nastavljaju s inovacijama genocidne ekonomije. Ponavlja da se na području Foče se još uvijek traga za posmrtnim ostacima više od 600 osoba zbog čega bi Buk Bijela morala biti proglašena specijalnom zonom za nacionalni identitet i istoriju Bošnjaka, a svako dopuštenje gradnje bi bilo kao dopuštanje plinske elektrane u Aušvicu.
- Poručujem Srbiji i RS ako hoće neka prave elektrane u Jasenovcu, napisao je Mehmedović.

Ipak, za njega najgore od svega  je što Schmidt zapravo proglašava vanredno pravno stanje i da je ta prijetnja najviše usmjerena prema poslodavcima i investitorima.
_ Ko smije investirati kad se pravni principi mijenjaju preko noći i to prevarom i građana koji su glasali i stranaka na izborima. Ako možete pravno prevariti milion ljudi i političke stranke, onda je sve moguće Ovo je užasan signal da u ovoj zemlji vlada utjecaj druge zemlje (Hrvatska) i da nipošto nije sigurno ulagati jer se pravila igre mogu promijeniti preko noći pod utjecajem jednog od dva susjeda presuđenih na Međunarodnom sudu za agresiju na BiH, pita Mehmedović.
 

Povezani članci