Vaše priče

KULIN BAN STIŽE I U BANJA LUKU: U ime Oca i Sina i Svetoga duha

Bista Kulina bana sa najstarijom trgovačkom poveljom ispisanom ćiriličnim pismom koja počinje riječima 'U ime Oca i Sina i Svetoga duha'.

"Ovo je park knjige, još jedan u nizu parkova koje gradimo u našem gradu", poručio je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke koji je predstavio idejno rješenje još jednog parka koji će biti izgrađen u ovom bh. gradu.

"Park će krasiti prelijepo dizajnirani štandovi za knjige gdje će naši ulični prodavci moći izložiti i prodavati knjige, zatim bista Kulina bana sa najstarijom trgovačkom poveljom ispisanom ćiriličnim pismom koja počinje riječima 'U ime Oca i Sina i Svetoga duha'", ističe Stanivuković.

 Kako je banjalučki gradonačelnik dodatno naglasio, ovaj park će se nalaziti između Narodnog pozorišta Rs i novog centra kulture "Kuće Milanovića", prvog kulturnog centra koji Banjaluka dobija nakon 100 godina.

"To je nedaleko od parka posvećenog Veleizdajničkom procesu koji ćemo graditi u mjesecima koji su ispred nas na prostoru nekadašnjeg kina 'Kozara' gdje su prethodne vlasti planirale neboder od 14 spratova", zaključio je on.

Povezani članci