Vaše priče

AIR SERBIA NA MUKAMA: Let pokvarenim avionom dobiće sudski epilog

Božidar Stanojević putni na letu JU324 Air Serbie 18.2. za Dusseldorf, a koji je imao ozbiljan incident, je skupio 50 od 106 putnika i pokrenuti će tužbu protiv Air Serbie. Putnici su ogorčeni što je Air Serbia izjavila da sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Stanojević kaže da je to „skandalozna sramota“. Avion će se otpisati kao nepopravljiv pa je ova izjava kompanije istinski neprihvatljiva.

Stanojević kaže da im je Air Serbia ponudila refundaciju novaca koja je standardna za otkazivanje letova, što je i njihovo pravo, no naglašava da to nikako nije dovoljno za strah koji su preživjeli. Stanojević kaže da je mislio da mu je došao kraj, da su mu se kod izlaza iz aviona „posjekle noge“, da je plakao i povraćao.

Svi smo do sada analizirali što se desilo, okrivili pilote, sagledali sve segmente ovog događaja, ali nitko nije razmišljao što su prolazili ti putnici, njih 106, u 55 minuta leta sa vrlo oštećenim avionom. To je morao biti pakao, istinski pakao. Pakao u kome su mislili da je došao kraj njihovim životima. Postoji li išta gore od toga? Samim time Stanojević smatra da kompenzacije ne može biti ni izblizu dovoljna i tužba će tražiti bitno više novaca.

Stanojević u ovom momentu sa odvjetnicima (advokatima) priprema tužbu, te se nada da istraga neće predugo trajati jer je ona sastavni dio tužbe.