Vaše priče

BONSKIM OVLASTIMA ZAUSTAVITI ETNONACIONALISTE. Bajrićev ferman OHR -u iz Cazina, sklonite Čovića, Izetbegovića i Dodika

Jedan od osnivača Vijeća građana BiH Senad Bajrić iz Cazina nije mogao ostati nijem na dešavanja oko Izbornog zakona BiH, a posebno nakon stava Hrvatskog narodnog sabora koji ne odustaje od trećeg entiteta. Prvo je podsjetio na svoje predviđanje nakon najave da u BiH dolazi Christian Schmidt, pa mu poslao i nove poruke.

Iz konteksta te priče sa početka Schmidtovog mandata iznio je dio u koejm  kaže: " Tako da znate, tzv Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) neće govoriti pred Vijećem sigurnosti UN-a.- Tako da znate da sam ubjeđen da će Šmidt umjesto pravde u BiH raditi da Bosna bude tezga za potkusurivanje bjelosvjetskih lupeža i agresora BiH.- Tako da znate, On će biti slugator političkih oligarhija na vlasti u BiH a NE građana, jer građana u pravom smislu riječi po njima i nema u ovoj državi.Volio bi da grešim ali pred nama je.." napisao je tada Bajrić.

Među prvima je opet pisao Schmidtu kada jokazao spremnost da koristi Bonske ovlasti.. Sredinom aprila Schmidt je dobio njegovo pismo u kojem se navodi:

Pozivamo Visokog predstavnika gospodina Šmidta da nakon što je otključao ladicu sa Bonskim ovlastima, poništi i sve druge donošene nezakonite odluke "Zakone" iz RS-a koje idu na štetu i vrše destabilizaciju BiH. Takođe zahtjevamo da se Bonske ovlasti prošire na političare Dodika, Izetbegovića, Čovića i njihove sve političke oponente i saradnike iz njihovih političkih neonacionalnih krugova stranaka i stavite im bar 10 godina zabranu kandidovanja i djelovanja na predstojećim izborima.

Želimo podsjetiti Vas Visokog predstavnika u BiH i javnost da su ova tri politička dilera sa svojom ekspoziturom saradnika spriječili svaku mogućnost usvajanja Zakona o registraciji političkih stranaka u kojima treba da stoji obaveza  svake političke Stranke da brane Ustavni poredak BiH. Naime kontra toga imamo apsurd da se u RS-u registruju političke Stranke po ukazu ratnog zločinca Radovana Karadžića iz 1996 godine u kojem stoji da političke stranke tog entiteta imaju obavezu u svojim ciljevima braniti Ustavni poredak države Republike Srpske ali i NE BiH kao međunarodne priznate države.

Da u entitetu Federacije BiH mogu se registovati političke stranke koje će braniti Ustavni poredak ne postojaće države SFRJ aline i Republike BiH.To im je i omogućilo da izazovu Ustavnu krizu u BiH, trgovanje sa državnom imovinom i neviđenom pljačkom nad društvenom i državnom imovinom i s tim natjeraju na masovni bjeg stanovništvo pogotovo mlade ljude zbog ekonomskog, političkog i sigurnosnog razloga.

Na temelju toga su 2013. god. su dogovorenim principima usvojili Zakon o popisu stanovništva u BiH i proveli ga eleminišući u cijelosti bosanski temeljni nacionalni i državni zajednički identitet svih građana, stavljajući svoje privatne političke etnicitete po vjerskoj i konfesionalnoj osnovi kao nosioce stuba državnosti koje apsolutno kontrolišu u sklopu svojih političkih stranaka kao temeljna 3. nacionalna subjektiviteta državne zajednice koristeći apsolutno  kroz "legitimno predstavljanje" pravo na vast i državu.

Ako je nacija jednako država po UN konvenciji - a jest, onda nije teško zaključiti kome, čemu i zašto služe takve etničke dominantne nacije u BiH, zanemarujući prava drugih još 17 etnički kulturnih zajednica i nacionalni manjina u BiH.

Sctim dominantnim konstitutivnim samoproglašenim i privilegovanim narodima na Vlast i državu oduzimaju slobode drugima i drugačijim građanima, ugrožavajući aparthejdskim djelovanjem sva građanska ljudska prava i slobode.

Svojim privilegovanim statusom oduzimaju svaki legalitet i suverenitet građana kroz legitimno slobodno predstavljanje, kandidovanje i slobodnim izborom kao osnovnog ljudskog i građanskog prava da biraju i budu birani.

Dalje, na stotine je razloga da se Bonskim ovlastima djeluje dok nisu građane ponovo gurnuli u međuetnički sukob i rat. Jer ta uhodana kriminalna i politička mafija stvarana pogrešnom politikom Međunarodne zajednice je spremna na sve.

Pravda jeste da bosanskohercegovački građani i časni ljudi ove zemlje više neće i ne trebaju plaćati cijenu kriminalizovane i korumpirane mafije i njihovih političkih stranka koje zajedno već 25 godina po dogovorenom principu rade, pljačkaju i sarađuju, dijele Vlast, šire neonacizam i fašizam a sve u službi podjele državne teritorije i disolucije države.

Oni su Vaš produkt međunarodne zajednice, a ne građana ove zemlje. S toga na Vama je suštinska odgovornost.

Ukoliko ne pokrenete Bonskim ovlastima da građani budu napokon zaštićeni i oslobođeni terora višedecenijske segragacije od strane kriminalne i političke neonacističke svite i podzemlja kriminalnih i političkih mafija u BiH i budu u cijelosti uklonjeni sa političke scene, bićete odgovorni za slijed događaja koje mogu nekontrolisano eskalirati od strane konstituisane fašistoidne bande, ili u drugom slučaju  našim građanskim aktivizmom koji će biti usmjeren radikalnim protestima prema Vama protektorima BiH države.


Senad Bajrić

Povezani članci