Vaše priče

BAKIROVA BITKA ZA SVAKI ROV: Iz Londona stigla poruka SDA minderašima

Nino Selimović koji živi i radi kao pravnik u Londonu, unuk reisa Mehmeda Džemaludina Čauševića koji je tu dužnost obavljao od 1914. do 1930. godine, komentirao je aktuelnu situaciju u državi Bosni i Hercegovini te se osvrnuo na dešavanja u Stranci demokratske akcije.

Kao prvo poručio je da na stvari treba gledati svojim, a ne tuđim očima.

- Onda ćete vidjeti da Bakir (Izetbegović, op.a.) ne vlada 32 godine već mnogo manje. Da nije naslijedio stranku nego interesnu skupinu uhljupa, krimogenih neznalica, sirovih seljačina, kvazi mlado muslimanskih mindersa i nepotista.Vidjećete i to da je čovjek napravio neviđenu čistku u toj stranci i riješio se najgorih. Minderašima prestao zapošljavati rodbinu nakon čega su pobjesnili, istakao je Selimović.

Ovaj pravnik bivšeg premijera F BiH Fadila Novalića vidi kao čovjeka sa karakterom koji je zasmetao mnogima.

- Vidjet će te da je Novalićeva vlada najbolja vlada u istoriji Federacije BiH. Onda malo pogledajte oko sebe: te turiste, te avione, tu gradnju, namjensku industriju, domaće firme. Zapitajte se je li se to sve moglo desiti slučajno? Onda se osvrnite na spinove… Raspitajte se je li ikada u istoriji Međunarodnog suda pravde uspjela i jedna revizija presude?  Ja ću vam reći. Bile su samo 4 revizije i ni jedna nije uspjela. Onda se raspitajte koliko je evropskih zemalja kupilo iste respiratore kao Boris Johnson i Fadil Novalić, poručio je Selimović.

Građanima je poručio da pokušaju zamisliti kako Bakir nije Alijin sin.

- Koji od njih ima veće iskustvo, veću političku mudrost, na kraju krajeva veća m…? Čovjek se učio islamu u kući, bošnjaštvu u Bošnjačkom institutu, o karakterima ljudi kad mu je otac bio u zatvoru, o organizaciji u ratu. Sazrijevao i kao čovjek i kao državnik i kad je konačno došao do stadija pravog političkog znalca svima je zasmetao i četnicima i ustašama i našim lažnim “međunarodnim prijateljima” .Pogledajte šta je sve u zadnje vrijeme udarilo na tog čovjeka a on se još uvijek bori za svaki položaj za svaki rov  i to taktički smireno ne gubi živce. Ne bježi, ne kuka, ne kune i ne prijeti što bi svako drugi radio na njegovom mjestu, smatra Selimović.

Povezani članci