Sport

SRBI LJUTI: Traže kaznu od UEFA-e i ukidanje akreditacije

Srbijanski nogometni savez zatražio je od medijske službe Europske nogometne unije (UEFA) kaznu i oduzimanje akreditacije kosovskom novinaru koji je provocirao srpske navijače.

Kosovski novinar Arlind Sadiku je u uživo uključenju uoči sinoćnje utakmice Engleska - Srbija ispred srpskih navijača sklopio ruke i napravio "dvoglavog orla", simbol  "velike Albanije", prenosi Kosovo online.

Glasnogovornik Nogometog saveza Srbije Milan Vuković poslao je prosvjednu notu UEFA-i sa zahtjevom da se novinar kazni, kao i medijska kuća koju predstavlja.

"Poslije utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izvješća i naišao sam na ovo. Zahtijevam hitnu reakciju s vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što prije. Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tako može nazvati, koji je akreditiran od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mail", poručio je Milan Vuković UEFA-i.

Povezani članci