Sport

OVO NIJE OČEKIVAO: Legendarni kapiten Zmajeva pojavio se u restoranu, ruke su u zraku

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez (52) sinoć se pojavio u jednom restoranu na Bjelašnici i izazvao je oduševljenje prisutnih.

Sergej se u jednom trenutku popeo na binu, a onda je uslijedilo skandiranje njegovog imena.

Barbarez se zahvalio prisutnima na ovacijama, a snimak možete pogledati OVDJE.

Inače, Sergej je u igračkoj karijeri nastupao za Velež, Union Berlin, Hansu, HSV, Borussiju iz Dortmunda te Bayer Leverkusen.

Za reprezentaciju BiH nastupio je 47 puta i postigao 17 golova.

Debi za Zmajeve imao je 1998. godine na gostovanju Argentini (0:5), a posljednju utakmicu odigrao protiv Moldavije (2:2) 2006. godine.

“U nas se sve veže za politiku, znamo kako u nas stvari funkcionišu. Normalni ljudi ne mogu promijeniti situaciju koliko god željeli. I da bude normalno, ja neću biti nikada selektor. Taj voz je prošao, treba biti realan, nisam do sada nikada bio trener i ne trebam glumiti frajera.

Ja to mogu, skupio bi ljude koji to znaju i tako je bilo na razgovorima koje smo vodili, ali u životu to neću doživjeti da ovdje bude normalno u Savezu i politici. Nisam optimista. Ja sam oba puta kad sam pregovarao imao ljude koji su u stručnom dijelu bili iskusniji od mene", kazao je Barbarez komentirajući situaciju u Savezu.

Povezani članci