Sport

NIJE NI POČELO A VEĆ PROBLEMI: Zeljković se obraća javnosti

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković u petak će se obratiti medijima u Sarajevu.

FS BiH informirao je medije kako će u petak 19. aprila u 17.00 sati u zgradi FS BiH na Alipašinom polju biti održana press konferencija “povodom posljednjih aktivnosti FS BiH vezano za izbor selektora “A” reprezentacije BiH”.

Kako je Reprezentacija.ba najavio u petak će prethodno biti održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se očekuje kako će Sergej Barbarez biti imenovan za novog selektora.

Kao najveći izazov u ovom trenutku se čini okupljanje stručnog štaba koji će Barbarez imati sa sobom.

Želje Barbareza, podržane od Saveza, su Vedad Ibišević, Zlatan Bajramović i Mirko Hrgović, ali prva dva rade u klubovima, te će im za angažman biti potrebna dozvola klubova.

U Ibiševićevom slučaju koji je trener u New Yorku izgleda nerealno da ga klub pusti da na aktivnosti reprezentacije putuje svako malo iz Sjedinjenih Američkih Država, dok su u slučaju Bajramovića koji radi u Karlsruheu su šanse veće. Navodno ima i podršku kolega trenera u klubu.

Kao rezerva spominje se i Adnan Čustović koji je sa Hrgovićem radio zajedno u timu Slavena Bilića u Kini. Mostarac, kao i Barbarez, je posljednji angažman imao u Hajduku kao pomoćnik od januara do oktobra 2010. godine. Trenersku karijeru gradi u Belgiji već 10 godina, a bio je i samostalno trener Kortijka, Oostendea i Waasland Beveerena.

Novi tim menadžer ili direktor reprezentacije trebalo bi da bude Emir Spahić.

Povezani članci