Sport

MILOŠEVIĆ VJERUJE U POBJEDE ZMAJEVA: U suprotnom pakuje kofere

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuje baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će ovog ljeta biti održano u Njemačkoj. Posljednje mečeve bh. tim je odigrao u novembru, a selektor Savo Milošević period do baraža koristi da reprezentativce upozna sa planom rada pred meč sa Ukrajinom koji je na programu 21. marta u Zenici.

- U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku gdje igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž - rekao je Milošević za portal Nogometnog saveza BiH.

- Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji - dodao je.

Na pitanje o eventualnim novim imenima u "A" timu selektor je rekao da tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine.

- Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo provjerili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo da očekujemo - rekao je Milošević.

Ističe da će i Anel Ahmedhodžić biti na raspolaganju u baražu.

- Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu - kaza je selektor , koji smatra da bh. tim može ostvariti plasman na veliko takmičenje.

- Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome - zaključio je selektor nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević.

Prokomentarisao je i prijateljski meč sa Engleskom koji će biti odigran u junu.

- Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmjerena isključivo na ono što nas čeka u baražu - rekao je Milošević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika i u UEFA A Ligi nacija 8. februara u 18 sati kad je zakazan žrijeb u Parizu.

Sasvim je jasno da će, ukoliko se reprezentacija BiH ne plasira na Euro, i selektor Milošević biti bivši.

Povezani članci