Sport

EMOTIVNA PORUKA TELETOVIĆA "ZMAJEVIMA": Protiv Litvanije moja generacija nije ispisala istoriju, Vi to možete

Nakon dvije pobjede na EP reprezentacija BiH upravo počinje odlučujući duel za prolazak dalje. protivnik je Litvanija, s kojom smo imali slično iskustvo. Tada smo pobjedili, ali nismo prošli što je probudilo uspomene kod Mirze Teletovića jednog od najboljih košarkaša koje je BiH imala. Njegov post prenosimo u cijelosti.

Nikada nisam prestao razmišljati i žaliti o utakmici protiv Litvanije, koju smo odigrali prije devet godina. Sjećate se?!Trebala nam je pobjeda od 10 poena razlike i imali smo ih na konopcima. Imali smo dobru ekipu, dobru atmosferu, armiju navijača iza nas. Imali smo i +14, dvije minute prije kraja, ali smo na kraju slavili sa "samo" šest poena razlike i nismo dohvatili taj famozni drugi krug.

Nismo, a bili smo blizu.Vjerovao sam i dan danas vjerujem u to, da smo prošli dalje, da bismo dogurali jako daleko. Dizali smo formu iz utakmice u utakmicu, bili puni samopouzdanja, služio nas je šut. Sve nas je išlo, ali nismo uspjeli, iako smo dobili Litvaniju, koja je protiv nas slavila poraz od samo šest poena, a kasnije bila strah i trepet na tom Eurobasketu.

Danas, devet godina poslije, opet sam uzbuđen kao i pred utakmicu protiv ovog istog protivnika u Sloveniji. Danas nam ne treba pobjeda od 10 razlike, danas nam je dovoljna i ona od jednog poena, pa čak i "samo" šest poena, kako bismo ispisali historiju.Uvjeren sam da vi to možete momci. Uvjeren sam da imate snage, želje, volje, kvaliteta, da uspijete u onome o čemu smo mi sanjali.

Bili smo blizu, a vi ste sada još i bliže. Iz godine u godinu proživljavamo iste stresove, iste strahove i vjerujem da je sada došlo sve na naplatu...Igrajte za sebe, igrajte za naš narod, koji u nama sportistima vidi jedini razlog za sreću. Donosimo im sreću već godinama i znam da nas nekada i jako kritikuju, ali kroz godine sam spoznao da je to zato, jer nas previše vole. Jer im je stalo.Volio bih da, za devet godina, kada sjednete negdje počnete priču ili svoj status na nekoj od društvenih mreža, na sljedeći način: "Sjećate se kada smo dobili Litvaniju u Njemačkoj i plasirali su u osminu finala.

Sjećate se kakvo je to slavlje bilo?!"Sigurno je bolje od mog sjećanja: "Sjećate se, kako smo prije devet godina bili blizu?!Momci, sretno!Znam i vjerujem da ćete dati sve od sebe, jer vi ste već pobjednici. Igrajte za ispunjene svojih, ali i naših snova. Ja bih sve svoje trojke sa parkinga poklonio za našu pobjedu danas!Idemo jako Jusuf Nurkić-BosnianBeast23, Dzanan Musa, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Adin Vrabac, Miralem Halilovic, Aleksandar Lazic, John Roberson, Sani Campara, Emir Sulejmanovic, Amar Gegić, Ajdin Penava. Idemo jako selektore ❤

Povezani članci