Sport

BURA NA EURU: Srbija najavila istupanje ako UEFA ne kazni susjede

U Fudbalskom savezu Srbije bune se zbog događaja na tribinama za vrijeme utakmice Hrvatske i Albanije.

Reporter RTS-a sa Europskog prvenstva u Njemačkoj s tim u vezi je razgovarao u kasne sate, neposredno po završetku  utakmice dana (Švicarska – Škotska), s generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem ispred hotela u kojem je selekcija Srbije odsjela u susret svojoj drugoj utakmici, protiv Slovenije u četvrtak u 15 sati na Bayernovom stadionu u Munchenu.

Povod je zajedničko skandiranje hrvatskih i albanskih navijača „Ubij Srbina“ u jednom dijelu utakmice, a za to je RTS za dokaz ponudio isječak iz prijenosa prije nego što je Šurbatoviću data riječ.

„Desio se skandal. FSS će zahtevati od UEFA da preduzme najoštrije sankcije pa i po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Siguran sam da će UEFA preduzeti odgovarajuće mere, a zahvaljujemo joj na reakciji da oduzme akreditaciju takozvanom novinaru koji se skandalozno ponašao. Uputićemo još jedno protestno pismo jer ne želimo da se takve stvari dešavaju i da se prvenstvo politizuje.

Mi jesmo kažnjeni, ali su to bili izolovani slučajevi. Naša publika se ponašala bolje nego sve ostale. Tražili smo da se krivica individualizuje jer ne želimo da se išta pripisuje navijačima Srbije. Mi smo gospoda. Apelujem da nastavimo tako da se ponašamo“, rekao je Šurbatović.

Povezani članci