Pozitiva

SKRIVENI DRAGULJ: Bosna i Hercegovina oduševila Britanku, savršeno za jeftini odmor

Influencerica je podijelila je da je jedno od njezinih omiljenih zemalja za posjetiti u Europi, a riječ je o Bosni i Hercegovini.

Ako ste pomalo ljubomorni na postove koji objavljuju vaši prijatelji i poznanici na društvenim mrežama – ne brinite – TikTokerica @emsbudgettravel ima savjete za ljetovanje.

Otkriva da posjeta jednoj od njezinih “omiljenih” destinacija košta manje od 200 funti, a radi se o – Bosni i Hercegovini.

Ova infulencerica je prepoznala Bosnu i Hercegovinu kao jednu od “najpodcijenjenijih” zemalja Europe, a svoj kratki video naslovila je: “Moja omiljena zemlja 2024. – Savršena za jeftin odmor za parove ili djevojačko putovanje”, piše britanski Mirror.

Posjetivši već devet zemalja ove godine, Em je Bosnu i Hercegovinu proglasila svojim izborom.

Opisala ga je kao “skriveni dragulj”, istaknuvši da je jeftina avio kompanija Ryanair nedavno počela nuditi pristupačne letove ka BiH.

Tokom svog četverodnevnog boravka, Em je potrošila ukupno £158 funti ili svega – 187 eura. To je uistinu impresivno niska svota s kojom tvrdi da je pokrivala “letove, smještaj, hranu, aktivnosti, prijevoz – doslovno sve”.

Potvrdila je da BiH opravdava svoju reputaciju jedne od “najjeftinijih zemalja za posjetiti u Europi”. Em je ostala u Sarajevu, glavnom gradu, koji je opisala kao “prekrasan” i rekla da se “osjeća stvarno sigurno”.

Prema njezinim riječima, mještani su bili “vrlo prijateljski” i zemlja se može pohvaliti “zadivljujućim krajolikom”, uključujući “planine, rijeke, jezera i vodopade”. Također je preporučila posjetu Mostaru koji je na dva sata vožnje od Sarajeva, opisujući ga kao “čarobnog” i “savršeno mjesto za istraživanje satima”.

“Definitivno sam trebala više od četiri dana koja sam provela ovdje”, rekla je, ocijenivši svoje iskustvo kao “nevjerovatno putovanje”.

U odgovoru na vlog, jedan zaintrigirani gledatelj je rekao da Bosna i Hercegovina “plijeni” njihovu pažnju, dok su drugi izrazili iznenađenje zbog njene pristupačnosti. Još jedan gledatelj se javio: “Mostar je iskreno jedno od najljepših mjesta u kojima sam bio! Restoran s terasom i pogledom na rijeku… prekrasan!”

Povezani članci