Pozitiva

PUNA KANTA MEDALJA: Sa 200 košnica napravio uspješan biznis, sa pčelama obiđe cijelu BiH

Sa svojim pčelama Mirsad Mrkonjić obiđe pola Bosne i Hercegovine da bi dobio kvalitetan med. Sa plasmanom na tržište kaže nema problema, a zahvaljujući pčelama riješio je egzistenciju svoje porodice tako što je otvorio firmu.

Kada je dobra godina Mrkonjić proizvede između četiri i pet tona meda. Trenutno ima 200 košnica koje tokom godine seli na različite lokacije. Mi smo ga zatekli u rodnom Kotorskom, košnice su u srcu šume, a to je dokaz da u ovom poslu nije sve baš medno.

Do dobrih ispaša loši su putevi, a pčele se moraju čuvati i od nezvanih gostiju. Mrkonjić je vrijedan čovjek, koji o pčelarstvu uči svaki dan. Iza njega je 20 godina iskustva i puna kanta medalja. Kvalitet njegovog meda prepoznat je na brojnim sajmovima pa svake godine dobije jedno od najvećih priznanja za kvalitet meda.

Važnije od toga njemu je sud korisnika koji kod njega kupuju med.

Više pogledajte u video priči: 

 

OVAJ TEKST NASTAO JE U SARADNJI SA FEDERALNIM MINISTARSTVOM IZBJEGLIH I RASELJENIH OSOBA F BIH KOJE JE SPONZORIRALO PROJEKAT MULTIMEDIJALNOST ZA ODRŽIVI POVRATAK. OVIM PROJEKTOM EDUCIRA SE 0O 40 MLADIH POVRATNIKA ZA KORIŠTENJE NOVIH TEHNOLOGIJA KOJE IH ČINE KONKURENTNIJIM NA TRŽIŠTU RADA.

 

Povezani članci