Politika

S KOSOVA JASNA PORUKA: Komšić i Bećirović moraju biti oštriji, nismo ovo zaslužili

Potpredsjednica Kosova Emilija Redžepi proteklog vikenda je boravila u BiH. Za Ljudski.ba je govorila o odnosu dvije zemlje potencirajući nedostatak volje u BiH da se implementira Berlinski sporazum u dijelu osiguranja slobodnog prometa ljudi, roba i priznavanja diploma.

- Kosovo to nije zaslužilo. Naše institucije su usvojile sve potrebne dokumente i stavile potpis na sporazum. Vlasti u BiH to pitanje još ne razmatraju, istakla je Redžepi.

Bez obzira na složenu političku situaciju u BiH Redžepi kaže da je na Kosovu sve manje razumjevanja za ovakvo ponašanje BiH. Krivca više ne vide samo u predstavnicima Srba u vlasti.

- Očekujemo da bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH budu oštriji po ovom pitanju, istakla je Redžepi za Ljudski.ba.

Prema njenim riječima situacija na Kosovu se smirila, Kaže da je pogrešno Kosovo posmatrati samo u prizmi odnosa sa Srbijom i problema sa statusom srpskog stanovništva. Za Ljudski.ba otkriva da lično ne podržava aspiracije stvaranja novih velikih država na Balkanu, pa ni velike Albanije.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku: 

Povezani članci