Politika

OKERIĆ OBRUKAO NIP: Našao najgore opravdanje što im smeta S BiH

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić i trenutni ministar u Vladi KS Almir Bečarević danas su se sučelili u TV duelu u programu N1, a sve nakon što je SBiH između ostalih optužio Narod i pravdu da je organizacijama koje je osnovala dala više od 200.000 KM. Bilo je burno, a u priči o dodjeli novca mnogima je promakao detalj u kojem Okerić objašnjava zašto S BiH nije poželjan partner Trojki.

Kada se Bečarević pozvao na izvore novinara Avde Avdića predsjedavajući skupštine KS ostao je pri stavu da ne želi komenatrisati ono što piše više puta presuđivani klevetnik.

Tom prilikom Bečarević ga je upozorio da bi se po istoj matrici moglo posmatrati i njegovo potpisivanje Zakona koji je proglašen neustavnim.

Malo kasnije Okerić je upravo sporni zakon naveo kao primjer zbog čega Stranka za BiH ne treba više biti dio vlasti u KS. Njemu nije u redu da zastupnik S BiH sa opozicijom potpiše zahtjev za provjeru ustavnosti zakona za koji se smatra da je neustavan, a što se odlukom Ustavnog suda F BiH i pokazalo opravdanim.

Tu konstataciju Bečarević je iskoristio da ukaže na razliku između NIP-a i S BiH. Prema njegovom mišljenju dužnost svakog poslanika je propitivati zakonitost i ustavnost akata koji se usvajaju,a ne biti slijepi poslušnici koji će glasati za zakone koji neamju utemeljenje u Ustavu.

 

Povezani članci