Politika

NIJE KIŠOBRAN, STATIV JE: Snajperista Vučić spreman otići zbog Sarajeva

Vučić je, komentarišući za TV Pink izjavu ministra odbrane u Vijeću ministara Zukana Heleza da je Dejtonski sporazum greška i da je Vučić tokom devedesetih pucao iz snajpera sa sarajevskih brda, rekao da je ta izjava veoma opasna i upitao hoće li na nju reagovati pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju DŽejms O'Brajan, kao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi.

– Što niste reagovali na to kada je (Helez) rekao da je Dejton greška? Zamislite da ja tako brutalno lažem o članu njihovog Predsjedništva – rekao je Vučić.

 Poručio je Helezu da će, ukoliko pokaže i najmanji dokaz da je pucao sa brda u Sarajevu, istog trenutka prestati da bude predsjednik Srbije.

  – Pozivam te, lažove jedan, sa kineskim dronovima iz Tehnomanije da, ako ne dokažeš – podneseš ostavku sa funkcije koja je daleko manje značajna – rekao je Vučić.

Dodao je da su fotografije njega sa puškom o kojima je Helez govorio lažne, kao i da je bio naslonjen na stativ od kamere. 

Vučić je rekao i da ambasador SAD u BiH Majkl Marfi dnevno izlazi sa “500 objava o /predsjedniku Republike Srpske Miloradu/ Dodiku”, dodajući da čeka da vidi hoće li reagovati u ovom slučaju.

Vučić je rekao da su upravo oni koji optužuju Srbe umislili da je trebalo da uđu tada u Banjaluku, zajedno sa Hrvatima i uz podršku Zapada protiv Srba.

Vučić je rekao i da njega interesuje da li će se raditi auto-putevi i pruge, a da ga ne zanima da se izvinjava i da podilazi nekima zbog toga što su ubijali Srbe.

On je rekao da je njegova “obaveza da kaže `izvinite` i `žao nam je` zbog toga što smo mi negdje ubijali vaše sunarodnike”, kao i da uvijek želi da položi cvijeće, vijenac, sve što je potrebno, ali da traži i od drugih da se poklone srpskim žrtvama, jer to nisu, kako je rekao, vodene bojice, crvene boje, već krv koja je tu prolivena.

Povezani članci