Politika

MUKE MLADOG GRADONAČELNIKA: Zbog tajkuna bi mogao u zatvor

-Draško Stanivuković nije samo sluga Milorada Dodika, već i njegovih tajkuna. Posebno se to odnosi na Mladena Milovanovića Kaju, vlasnika firme “MG Mind”, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković, te dodaje:

-Nakon svih nezakonitih građevinskih i drugih dozvola koje mu je dao, Stanivuković je Kaji dodijelio i poslove “na izgradnji sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže i vodovodnih i kanalizacionih priključaka”.

Sve će da plati “Vodovod” koji je i naručio posao po Stanivukovićevom nalogu, a ono što je zaista zapanjujuće jeste činjenica da ove poslove nikada niko drugi nije radio sem “Vodovoda”.

Nikada do sada “Vodovod” nije dodjelio nekome posao izrade vodovodne i kanalizacione mreže, jer ima i tehnička i materijalna sredstva za to. Odnosno, i mašine i ljude.

Uz pomenutih 1,5 miliona KM, “MG Mind” će inkasirati i dodatnih cca 300.000 KM za “izgradnju sekundarne kanalizacione mreže i priključaka po principu ključ u ruke”.

Ukupno će “MG Mind” naplatiti od “Vodovoda” 1,8 miliona KM za poslove koje je “Vodovod” mogao bez ikakvih problema uraditi; Ali što bi novac ostao toj gradskoj firmi kada se može prebaciti u tajkunske ruke.

Ranije sam u nekoliko navrata naveo da će Stanivuković biti ne samo najmlađi politički penzioner, već i najmlađi politički robijaš.

Kako stvari stoje, široko mu je otvoren put ka ćeliji po principu “iza brave” zbog “ključa u ruke”, zaključio je Vasković.

Povezani članci