Politika

KONAKOVIĆ SVE OBJASNIO: Nema jeftinih poena, nikad na uštrb domovine

Rano jutros, malo prije jedan sat oglasio se predsjednik NIP-a Elmedin Konaković. Vratio se sa košarkaške utakmice koju je gledao s Miloradom Dodikom i vjerovatno imao vremena pogledati sve komentare na sliku koja se proširila medijima. Nije spomenuo Dodika, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti, kao i neke od komentara.

Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi.Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini.

Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj.

Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine.Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata.

Na ovu objavu uslijedili su brojni komentari.

 

 

Povezani članci