Politika

DODIK KAPITULIRAO: Na izbore po Schmidtovom zakonu, ništa od sjednice u Srebrenici

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odlučila je da izađe na izbore 6. oktobra.

“Koalicija se usaglasila, imajući u vidu izazove koji su pred nama, da sugeriše svim strankama pojedinačno da donesu odluke o izkasku na izbore.
Ovo je odluka pod moranje. Ovo ne znači nikakvo priznavanje Šmita, to je za nas neprihvatljivo”, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Kaže da ne žele da prepuste opoziciji da rasture RS do kraja u saradnji s međunarodnom zajednicom.

“Bilo je različitih mišljenja, ja i dalje mislim da nismo trebali na izbore, da smo trebali ići po izbornom zakonu RS, da izborimo suverenost u ovom smislu”, naveo je Dodik…

Optužio PDP da je izdajnička partija, dodao da je takav i NF, a da lista Nebojše Vukanovića kleveće i laže.

Potom je rekao da će u četvrtak biti sjednica Vlade RS u Bratuncu, a ne kako je ranije najavljivano u Srebrenici.

“Obratili smo se Centru (Memorijalni centar Srebrenica, op.a.) u Potočarima da omogući da delegacije Vlade RS i u Potočarima položi vijenac i nakon toga održimo sjednicu Vlade u Srebrenici ,još nismo dobili odgovor. Oni misle da je to provokacija, to nije provokacija”, rekao je Dodik.

Potom je negirao presude sudova o genocidu u kojima se pojedinci terete za genocid, kao i sam genocid pozivajući se na izraelsku komisiju.

Tako je Dodik kapitulirao, priznao Schmidta za visokog predstavnika i povukao sve što je dosad najavljivao svjetsan poraza i krivične odgovornosti sve pravdajući bojkotom opozicije.

Povezani članci