Politika

DESANT NA TUZLU: Diverzanta za premijera, Naša stranka objavila ime s kojim želi privući glasače

Na  skupu Naše stranke u Tuzli njen predsjednik Edin Forto je rekao da je ova politička partija imala poseban uticaj u Tuzlanskom Kantonu na način vođenja kampanje. “Mi ovdje nismo izašli samo s listom. Mi smo otvoreno, odmah rekli koga ćemo ponuditi za premijera. To je naš Amir Hasičević, poručio je Forto.

. To je dokaz koliko povjerenja u tog čovjeka imamo da smo spremni bez rezerve i bez nekih naknadnih kalkulacija najmnogoljudniji kanton u državi povjeriti njemu na upravljanje. S druge strane, jako je važno da se prije izbornih rezultata zna šta će biti kadrovska politika svih stranaka.

Građankama i građanima su jako važna imena na pozicijama izvršne vlasti. Žele znati da će na njima biti kompetentni ljudi. A kad izbori završe, onda se suoče s tim da se ministarske i premijerske pozicije dodjeljuju po raznim kriterijima, samo ne po kompetencijama.

Pozivam vas da vršite pritisak na sve stranačke lidere da vam kažu koga oni nakon izbora vide na pozicijama pa i prema tome odlučujte kome ćete dati glas. Mi smo vrlo ponosni na naše ljude koje smo imali u Vladi TK. Naši Zvjezdan Karadžin i Una Harčin bili su obrazovani, bez mrlje u karijeri, cijenjeni kao prijatelji i komšije. Mi ćemo tako i nastaviti. 

Sam Hasičević rekao je: “Ja sam bio diverzant u Armiji BiH i kako sam tad bio spreman dati svoj život za našu zemlju, tako sam i dan danas, ali čvrsto vjerujem da je došlo vrijeme da živimo za ovu zemlju i u ovoj zemlji, a ne da ginemo za nju i da se selimo iz nje. Bio sam ratnik, a kad je rat prestao, prestao sam biti ratnik, ali sam ostao borac. Izborit ću se da stanemo ukraj netransparentnom trošenju budžetskih sredstava, korupciji, nepotizmu, stranačkom zapošljavanju, vrijeđanju inteligencije naših ljudi i naposljetku ovoj lopovskoj vlasti.

Na skupu u Tuzli predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti iz izbornih jedinica koje pokrivaju Tuzlanski kanton. Za državni parlament listu Naše stranke iz TK nosi Zvjezdan Karadžin, za Federalni parlament imaju dvije liste, nosioci su im Mirsad Čamdžić i Mirjana Marinković-Lepić. Skup je uveličao i ratni gradonačelnik Tuzle, član Naše stranke Selim Bešlagić.

Povezani članci