Politika

DAJ JEDNU OD SCHMIDTA: Mehmedović poziva na masovni otpor, ispitati da li je Zagreb potkupio OHR

Hrvatska je Katar, a Schmidt je Eva Kaili – EU mora provesti istragu nakon priznanja Konakovića o razmjerama korupcije u slučaju tihog državnog udara koji je Hrvatska preko Schmidta izvršila u F BiH izmjenom izbornog zakona i Ustava F BiH. Sada Zagreb preko Osmorke traži da Scmidt donosi nove odluke – da „odblokira“. Ako ovo nije korupcija ne znam šta je: 

Naruči bonske ovlasti od Schmidta! To sad Osmorka radi u ime Zagreba jer sami su priznali da to Zagrebu odgovara.Pozivam na  masovni otpor provedbi istog, da se ne dopusti da Zagreb organizira pod maskom Schmidta izmjenu Ustava FBiH i podaničku i marionetsku vlast i to uz javno priznanje iz redova Osmorke da je Zagreb napisao scenarij i režiju za Schmidtove odluke i da se formira vlast po pravilima i volji Zagreba. Ovo je samo prvi korak.

Drugi je poziv europarlamentarcima i parlamentarcima Budenstaga da  EU pokrene medjunarodnu istragu o korupciji na relaciji Hrvatska – Schmidt :   EU mora provesti istragu nakon Konakovićevog javnog priznanja da je Hrvatska isposlovala kod Schmidta svoje interese: To nije lobiranje već korupcija kao u slučaju Eve Kaili, grčke europrlamentarke. 

Ne zaboravimo – kao što su u pitanju bili ineteresi Katara, tako su u ovom slučaju u pitanju interesi Hrvatske – u prevodu – to su zakonska rješenja kojima se dolazi do krupnih interesa za Hrvatsku.EU istragom o korupciji u slučaju učešća Hrvatske u izmjenama Ustava F BiH treba obuhvatiti Plenkovića i svoju članicu Hrvatsku, njenu vladu, Christiana Scimidta te šeficu pri službi za vanjske poslove Evropske unije (EEAS) Angelina Eichhorst. Nedopustivo je da država koja je medjunarodnim presudama presudjena za pretenzije i agresiju i UZP i još od strane iste političke partije i još pri tom članice EU isposluje odluke koje odgovaraju njenim velikodržavnim ciljevima – to je nipodastavanje  presuda Medjunarodnog suda u Hagu od istih politika koje su optužene i presudjenje. Ako to ne bude učinjeno, otvoren je put Rusiji i Srbiji da se na isti način upetljaju u izmjene Ustava BiH i da se po receptu miješanja Rusije u izbore u USA, miješaju u izbore i ustavna rješenja za BiH.

Zato se ne smije dopustiti da se vlast u federaciji formira po isposlovanim odlukama Zagreba koji ih je realizovao preko Schmidta. Konaković za Face TV: „Nametanje Schmidtovih amandmana zapravo je posljedica prije svega kukavičluka lidera u Neumu i još jednom ću to da ponovim, koji su bili evo nisu htjeli da idemo u puno bolja rješenja od ovoga što smo dobili  i naravno, posljedica ozbiljne diplomatije hrvatske države i HDZ-a BiH, Čović, Plenković i ekipa su uradili ozbiljan lobij i dobili su ono što im zapravo, što im odgovara i ali Scmidt se možda nije dovoljno i njegov pravni tim unio u to i dobili smo blokadu.

E sad iz toga treba izaći, on je  to zakuhao, nek se ne ljuti, očekujemo da otkuha.“... „Čekamo Schmidta, čekamo da  raspetlja tu situaciju koju je on zapetljao“. Je li ovo „otkuhavanje“ Schmidta traži Konaković u ime Trojke ili Zagreb preko Trojke? Je li se Schmidtu naredjuje sada preko zagrebačkih igrača u BiH. Pozovi Schmidta i naruči izmjene Ustava i bonske ovlasti!

Ovo nije samo vrhunsko priznanje već i krunski dokaz iz Osmorke & Šestorke& Trojke & Konakovića da Zagreb formira vlast za svoju volju i ciljeve u Federaciji i to mora biti zaustavljeno. To što Konakoviću i Osmorci ne smeta da formira vlast u Federaciji po pravilima igre iz Zagreba, onda je od Federacije svjesno napravio Fikretovu autonomnu oblast. Možda Konaković samo ispred Osmorke želi poručiti da imaju zaštitu Zagreba i da li je neko u Trojci bio u tajnoj saradnji sa Zagrebom – prosudite sami ?  Naglašavam  da je Konaković nazvao „kukavičlukom lidera“ ono što je općepoznato: da se ne pristane na ucjenu Zagreba i Čovića da im se potpišu rješenja izbornog zakona koja njima odgovaraju jer Čović i Zagreb ne bi ništa manje ni prihvatili. Nije optužio Čovića i HDZ i Zagreb za neprihvatljive zahtjeve, već bosanske „kukavičke lidere“ koji nisu te zahtjeve ispunili. To otvara sumnju da je neko iz Trojke direktno na vezi sa Zagrebom  a ostali su „kukavički lideri“. 

Dakle, EU mora istražujući korupciju na relaciji Zagreb – Schmidt istražiti ko je iz Trojke zagrebački trojanski konj u Trojci jer ipak – Hrvatska je članica EU i sve ovo ide na ugled i obraz EU.Ako jedna članica EU ima svoje trojanske konje u BiH medju bosanskim strankama i ako tako otvoreno radi ono za što se optužuje Putin u Americi – onda EU ima puno posla u istrazi o korupciji u ovom slučaju. Ozbiljna diplomatija države Hrvatske, kako to zove Konaković ili pristajanje na diplomatsku agresiju Hrvatske od strane Konakovića i Trojke i Osmorke?  Ako je Zagreb preko Schmidta nametnuo svoje rješenje i ako to Konaković javno priznaje– zašto pristati na uspostavu vlasti po diktatu Zagreba? 

Putin je želio mijenjati Ustav Ukrajine – Hrvatska kao članica EU organizirala je izmjenu Ustava FBiH.Sjećamo se slučaja ruskog uplitanja u izbore u USA, izjava Clinton i drugih.
Ovo je sličan slučaj, samo puno, puno teži: Ono što je Rusija pokušala oko izbora u USA, to je Hrvatska uspjela na duge staze oko izbornog zakona u BiH. I još se ne zaustavlja na tome dok ne dobije dvije izborne jedinice, indirektni izbor članova Predsjednistva i zakonsko uporište za obnovu trećeg entiteta.

Povezani članci