Politika

BURA OKO BIA-a: Vukanović teško optužio Mijatovića, stigao oštar odgovor

Nebojša Vukanović je gostujući u Pressingu N1 TV optužio ministra ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojina Mijatovića (SDP) da je pod kontrolom srbijanske BIA-e.

Kazao je kako je Osmorka ušla u pakt sa đavolom, Miloradom Dodikom, i da je razočaran što su SNSD-u dali mjesto četvrtog delegata u Domu naroda i ključ BiH u ruke.

Dodao je kako je Elemedinu Konakoviću i Nerminu Nikšiću govorio da to ne rade.

“Ja sam govorio Nikšiću i Konakoviću, nemojte dati ludaku četvrtog delegata i ključ države u ruke. Ja sam patriota. Zvali su me “bakirovac”, poturica i meni nakon toga prijeti na ispruženu ruku Vojin Mijatović i kaže da će mi se osvetiti”, dodaje Vukanović i nastavlja sa optužbama.

“Mijatović je agent državne bezbjednosti i ona ga kontroliše i svaka čast BIA-a na tome da kontroliše drugog čovjeka Federacije BiH. To je činjenica, nek me tuži i neka napravi duel na tv ako smije. Kandidovao se za kandidata člana Predsjedništva da bi pljuvao prema meni, pa onda rekao kako nema šanse da Dodik dobije četvrtog delegata i kažu Vukan je izdajnik”, dodaje.

Kazao je kako su činjenice da je obavještajna služba nastankom višepartijskog sistema napravila te stranke koje i danas upravljaju procesima.

Na optužbe Vukanovića jutros je odgovorio Vojin Mijatović.

-Nebojši Vukanoviću ide još jedna tužba za klevetu i uvredu časti, takvi kao on razumiju samo taj jezik. A dijalog neka nastavi voditi sa svojom braćom i sestrama iz Dodikove opozicije, mada vidim da oči povadiše jedni drugima, dojučerašnji “saborci”, poručio je Mijatović.

 

Povezani članci