Društvo

VUKOVIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: Ako si Bosanac, nema šanse da dobiješ posao u manjem BH entitetu - ne daju "kosovski junaci"

Predsjednik GO SDP-a BiH Banja Luka Aleksandar Vuković oglasio se na društvenim mrežama i ponovo ukazao na najveći problem bh. društva.

-Ako si Bosanac, loš si Pravoslavac - kažu oni koji su lično ili sa ćaćom pripinjali konje u crkvama, a čiji je djed odavno prodao vjeru za večeru! Lagali sebe, Boga, Tita...sve, kako tada, tako i sada!

Ako si Bosanac, onda ne vrijedi ona poznata od njemačkog filozofa Kristofa Adelunga "čitaj kao što je napisano" - kažu antibosanci kao odgovor na pitanje zašto koriste BH dokumente! Tvrde da papir ne govori, ali da njihova usta jedu g.... !

Ako si Bosanac, nemaš svog predsjednika države - ako te se sjete - sjete članovi Predsjedništva BiH u nabrajanju i zbrinjavanju svako svog velikog Bošnjaka, velikog Srbina i velikog Hrvata!

Ako si Bosanac, nema šanse da dobiješ posao u manjem BH entitetu - ne daju "kosovski junaci" koji ni na mapi ne znaju gdje je Kosovo! Ne daju ni činovnički nesretnici koji misle da su sretni kad ukradu koji minut pauze, pa švercuju i grickaju kiflu i jogurt u natrpanoj partijskoj kancelariji!

Ako si Bosanac, nema šanse da dobiješ posao u većem BH entitetu- ne daju oni koji broje krvna zrnca i drže primitivni kantar, te odlučuju da li ispunjavaš uslove za profesionalnog Srbina - a, ne ispunjavaš!

Ako si Bosanac, nemaš ni svoju državnu vladu ( čitaj Vijeće/ Savjet ministara) - kažu oni kojima je vrijednije biti tamo neki "ostali" nego biti Bosanac!

Ako si Bosanac, onda si samo ti glupi Bosanac u Srbiji, glupi Škutor u Hrvatskoj i glupi Čefur u Sloveniji - kažu ovi, tobože, nacionalno "osviješćeni" iako nikad i nisu prešli granicu!

Biti Bosanac je danas baš biti IN!

"NEKA NAM NAPRAVE ČETVRTI ENTITET GDJE ĆEMO MI NORMALNI LJUDI ŽIVJETI!", citirao je Vuković velikog Ivicu Osima.

Povezani članci