Društvo

ŠTA TO RADI HDZ: Iza leđa Trojke po džepu građana

Registracija vozila u Federaciji BiH, prema odluci objavljenoj u Službenim novinama poskupjet će sa 396 KM na 420,55 KM. U nekim slučajevima cijena registracije biće veća i do 100 KM u odnosu na trenutnu cijenu.

Zastupnik DF-a u Parlamentu F BiH Sanel Kajan oštro je kritikovao ovu odluku uz pojašnjenje zašto se to događa.

- Ove Izmjene donijela je Agencija za nadzor osiguranja FBiH, čiji je direktor HDZ-ovac Ivan Luburić. Inače, dotični je bio direktor u Euroherc osiguranju, a prije toga bio je direktor Croatia osiguranja d.d. Mostar.Prije njega direktor Agencije bio je također HDZ-ovac Dinko Musulin, koji je, gle "slučajnosti", također bio direktor Euroherca .HDZ nastavlja s otežavanjem života stanovnicima Federacije Bosne i Hercegovine, jer ni u prošlom sazivu Vlade FBiH, a ni u ovom, nema onih koji bi im se suprotstavili i zaustavili otimačinu i namete! - poručio je Kajan.

reagovao je državni ministar prometa i komunikacija Edin Forto.i zatražio je smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH 

- Neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konsultacija sa državim nivoom, posebno imajući u vidu da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uređuje dio ove oblasti. Razumljiva je zabrinutost i opravdano negodovanje građana Federacije BiH - rekao je ministar Forto, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH .

Povezani članci