Društvo

RASPAKIVANJE SKY APLIKACIJE: Specijalci upali u sarajevsku općinu, na meti i načelnik

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajeva jutros u akcije 'Start' vrše pretrese na više lokacija na području tog kantona zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS i Tužilaštva BiH.

Pripadnici policijskih agencija jutros su počeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu. Prema informacijama Istrage, pretres traje u Općini Stari Grad, te u objektima koje koristi porodica načelnika Osim toga, pretresi se vrše i u elitnom restoranu Dos Hermanos u Radićevoj ulici čija je vlasnica povezana sa vođom narko kartela Tito i Dino.

  

Akcija se realizira po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a u sve je uklučeno i Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje vodi nekoliko istraga protiv načelnika Hadžibajrića.

U ovom trenutku, kako javlja Istraga.ba, prva meta su načelnik Ibrahim Hadžibajrić i njegov sin Seid. Oni su osumnjičeni za korupciju i pranje novca.

Dio informacija istražitelji su dobili putem dešifriranja aplikacije Sky.

Povezani članci