Društvo

POMFRIT IZ SREBRENICE: Firmi iz Beograda obećana pomoć vlasti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je Vlada spremna da pruži svu raspoloživu podršku kompaniji Malbeks iz Beograda koja je zainteresovana za pokretanje proizvodnje pomfrita u fabrici Srebreničanka.

Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa vlasnikom i direktorom kompanije Malbeks iz Beograda Milanom Bjelićem i načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem o mogućnostima investiranja ove kompanije na području Srebrenice.

Premijer Republike Srpske upoznao je Bjelića o podsticajima koje Vlada daje investitorima u Srpskoj, istakavši da Republika ima najstimulativnije poreske stope u okruženju, kao i najpovoljniju cijenu električne energije.

Bjelić je naveo da je ovom investicijom planirano otvaranje novih radnih mjesta, otkup domaćeg krompira, te dalje proširenje kapaciteta fabrike Srebreničanka.

On je upoznao Viškovića o dosadašnjim uspješno realizovanim projektima ove firme u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i drugim zemljama, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Povezani članci