Društvo

GRAĐANI UPALI NA SKUPŠTINU: Vijećnici zvali policiju, gradonačelnik im ne da više platu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković okupio je danas na protestu sugrađane ispred Gradske uprave. To je ućinio da bi demaskirao politiku SNSD-a čiji je  plan da ne izglasaju rješenje Akvane, koja je 10 miliona u gubitku, njihovom krađom i lopovlukom.

Kao gradonačelnik sam prinuđen da donesem odluku, od sutra neće raditi ni Akvana ni Gradski olimpijski bazen, zbog njihove nemarnosti, poručio je građanima Stanivuković.

Sjednicu Skupštine pratili su zvižduci građana, na kraju je i prekinuta.

Zvali su policiju da dođe, ljudi, ja sam vas zvao na kaficu. Je li ukusna kafa? Vi uvijek dođite kod svog gradonačelnika, poručio je građanima Stanivuković,

Poručio je i da dolazi još izazova zbog kojih će se građani morati boriti za bolju i ljepšu Banja Luku. Kazao je da će građanima "hirurški precizno" objasniti gdje se Banjaluka danas nalazi, a njih pozvao da se prate, slušaju i budu jedni uz druge i grade i razvijaju ovaj grad.

"Moramo da se borimo za društvo i grad. Ja danas nisam ovdje zbog sebe nego zbog nas. Dajte mi grad koji 90 dana nema Skupštine grada, nijedne sjednice? Plata uredna, predsjednik Skupštine ima platu kao tri hirurga! Ima vozača, sekretaricu, kabinet, ima sve, ali ga nema na radnom mjestu.

On je najavio da odbornici od danas neće dobijati plate, nema plata. 

- Odbornici, žao mi je, ali nema plate, predsjednik skupštine isto tako nema plate, i njegov kabinet neće biti u ovoj zgradi. Njihov kabinet će biti za njegove građane. Njegovu fotelju ćemo iznijeti da je svi zajedno koristimo, rekao je Stanivuković.

Povezani članci