Društvo

ČOVIĆ SE VRAĆA U SARAJEVO: Nije više ljut, organizuje prijem

Predsjednik HDZ-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović odlučio je tradicionalni božićni prijem održi u Sarajevu, nakon što je prošle godine upriličen u Mostaru.

“Dragan Čović ima čast i zadovoljstvo pozvati vas na tradicionalni svečani božićni prijem koji će biti upriličen 15. decembra u zgradi Parlamentarne skupštine BiH”, navodi se u pozivnici,

U Sarajevo se vraća s porukom da je neophodno u vlasti biti sa SNSD-om i da se s Miloradom Dodikom može sarađivati ako se jezik prilagodi njemu.

- Mi želimo da nova vlast bude u stanju upućivati stotine zakona Parlamentarnoj skupštini BiH i entitetskim parlamentima gdje ćemo se ponašati kao koalicija, rekao je Čović za “Večernji list”.

Ranije je HDZ sa SNSD-om blokirao sve zakone, a sada se šalju optimistične poruke. Zašto se odrekao SDA Čović je kratko pojasnio jer nije ispoštovan Mostarski sporazum. Prije Čovićevog povratka u Sarajevo iz SNSD je stigla vijest da se vlast sa "Osmorkom"pravi jer za razliku od SDA oni ništa ne traže.

Povezani članci