Društvo

BALKANSKI OBRAČUN U AUSTRIJI: Ranjena tri Bosanca

U sukobu čiji se motiv još istražuje, ranjen je i iranski državaljanin, počinitelji su bili naoružani vatrenim i hladnim oružjem, a nakon napada su se autom dali u bijeg.

U subotu kasno navečer u Beču u kotaru Floridsdorfu došlo je do pucnjave u kojoj su ranjene četiri osobe. Tri žrtve su dražavljani BiH, a četvrta je iranski državljanin.

Počinitelji su bili naoružani vatrenim i hladnim oružjem, a nakon napada su se automobilom dali u bijeg. Policija je ogradila područje oko Fultonstrasse u Floridsdorfu te i pozvala stanovništvo da izbjegava to područje.

Tokom policijske akcije s jurišnim puškama i pancirnim prslucima, kao i Cobra i WEGA, locirana je jedna kuća gdje su i uhapšena četvorica napadača.

"Četiri osobe su dobile liječničku pomoć zbog teških ubodnih i prostrjelnih rana. Nisu u životnoj opasnosti", saopćila je policija koja nastavlja istragu ovog slučaja. 

U neposrednom pretresu zaplijenjena su dva automobila koja su napadači ostavili, te bijeg nastavili pješice, ali su za sobom ostavili tragove i registarske tablice koje su policajce dovele do mjesta na kojem su i pronađeni.  

Suprotno prvim informacijama policije, napadači nisu Bosanci, već četvorica Austrijanaca sjevernomakedonskih korijena, rekao je glasnogovornik Markus Dittrich.

Motiv krvavog napada još uvijek je predmet istrage, očevici su do sada samo izvještavali o “svađi”. Policija je dodatno ogradila mjesto zločina i kuću u kojoj su osumnjičeni uhapšeni kako bi se osigurali tragovi. Policija je također nastavila pretraživati ​​područja u blizini kućnih adresa uhapšenih. 

Prema informacijama u više medija okidač za pucnjavu je bio porodični sukob ili sukob suparničkih bandi, ali Dittrich to sinoć nije želio potvrditi.

Povezani članci