Vaše priče

NEKA SDA POLOŽI RAČUNE: Dosta je zloupotrebe Srebrenice, Tursunović neće da šuti

Odlučno odbacujem tvrdnje koje su nedavno iznesene u vezi s mojim navodnim podržavanjem i glasanjem za uvrštavanje Odluke o izmjeni naziva ulica u Srebrenici u dnevni red sjednice Skupštine opštine Srebrenica zakazane za 29. februar. Ovako počinje saopštenje predsjednika Skupštine Srebrenica Salke Tursunovića, a dalje se navodi:

Želim istaći da su ove tvrdnje potpuno zlonamjerne i lažno iznesene od strane lokalne SDA Srebrenica.

Nikada nisam podržao niti glasao za takvu odluku niti sam ikada izrazio bilo kakvu podršku za promjenu naziva ulica u Srebrenici na način na koji to tvrde lokalni SDA-ovci. Tvrdnje o mom navodnom sudjelovanju u "pogubnoj politici" na štetu Bošnjaka su potpuno lažne i izmišljene. Svoj patriotizam sam dokazao kada je to trebalo, a sada kroz svoj rad i djelovanje nastojim maksimalno doprinjeti poboljšanju uslova života svim povratnicima sa kojima podjednako dijelim njihovu sudbinu.

Lokalni čelnici SDA već godinama zloupotrebljavaju sredstva namijenjena za komemoraciju za  žrtve genocida kroz Organizacioni odbor 11. juli, tako što novac dijele svojim bliskim organizacijama, kulturno umjetničkim društvima i pojedincima koji su ujedno i članovi SDA. Alija Tabaković i ljudi oko Udruženja „Moja adresa Srebrenica“ moraju javnosti da kažu kako je i koliko pomenuto udruženje dobilo i utrošilo sredstva namijenjena za komemoraciju 11.jula,  kao i KUD Vaso Jovanović dobio i utrošio sredstva namjenjenih za komemoraciju? Koliko je članova SDA i njihovih lokalnih funkcionera bilo na platnim listama Organizacionog odbora za komemoraciju 11.jula?

Njihov patriotizam se mjeri u novcu, i tu je suštinska razlika između mene i njih. Dok Alija Tabaković izražava zabrinutost, njegovo malo carstvo u Srebrenici raste, na kojem bi mu i njegov predsjednik Izetbegović pozavidjeo. Na kraju, za svaku svoju izgovorenu riječ, mogu da ponudim materijalni dokaz.

 

Povezani članci