Vaše priče

HADŽIKADIĆ U ŠOKU: Samo da narod dođe "tobe", ovako ne može dugo

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres osvrnuo se na jučerašnje skandalozne izjave Milorada Dodika o ratu i opsadi Sarajeva, ali i na druga aktuelna zbivanja na političkoj sceni BiH protekle sedmice. 

 - Kordić kaže da bi opet ubijao. Čović šuti o tome i gradi muzej čuvarima logora na mjestu bivšeg logora. Dodik kaže da nije bilo niti genocida u Srebrenici, niti opsade Sarajeva. I još kaže da su Srbi ustvari jedine žrtve u Sarajevu. Čović i Dodik su partneri i staroj i novoj bošnjačkoj vlasti koja im je zahvalna za "kompromise" koji vode Bosnu i Hercegovinu u nestanak.

Međunarodna zajednica je podržavala i novu i staru vlast. Kaže da podržava Bosnu i Hercegovinu i njen teritorijalni integritet i suverenitet, dok u isto vrijeme podržava u vlasti i rušioce te iste Bosne i Hercegovine. Čak će dati ponovo kredit Dodiku da pokrije staru korupciju i kriminal i omogući novu. Čoviću ne treba kredit jer ga finansira Federacija BiH, ili bolje rečeno, bošnjački političari.

Nove/stare teme su novi izborni zakon prema potrebi Čovića i podjela državne imovine prema željama Dodika. Ah, da ne zaboravim i povlačenje sudije Ustavnog suda iz entiteta Republika Srpska kojim se destabilizira rad još jedne državne institucije.

I sve to se dešava u kontekstu nastavljanja politike podobnosti i prethodnih problema sa zakonom kao osnovnih kriterija za izbore ministara u raznim vladama, direktora u javnim preduzećima ili predstavnika u raznim organima vlasti.

Dragi Bože, sačuvaj nas i one i ove vlasti. I daj da narod dođe “tobe”, jer ovako ne može dugo - poručio je Hadžikadić.

Povezani članci