Sport

VICO I PLAĆENICI SRLJAJU U PROPAST: Zmajevi dobili četvrtog selektora u nekoliko mjeseci

Vico Zeljković i Zvjezdan Misimović rješenje pronašli u Srbiji.

Nekadašnji napadač Partizana, Savo Milošević, bit će novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine!

U ovom kvalifikacionom ciklusu, nakon niza loših rezultata i sve neizvjesnijeg plasmana na Europsko prvenstvo 2024. godine, Nogometni savez Bosne i Hercegovine na čelu sa Vicom Zeljkovićem prvo je smijenio Ivayla Peteva, pa Faruka Hadžibegića, a nakon samo dvije utakmice i Mehu Kodru.

No, nakon odbijenice od strane Vahida Halilhodžića, Zeljković i direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović rješeje su pronašli u susjednoj Srbiji.

Naime, novi selektor Zmajeva bit će Savo Milošević čije se imenovanje očekuje u toku sljedeće sedmice kada će biti poznato i više detalja o ugovoru koji će Milošević potpisati sa NSBiH.

Milošević, inače rodom iz Bijeljine, nije imao angažman u posljednje dvije godine, od kada se rastao s Olimpijom iz Ljubljane.

Nakon završene igračke karijere, Milošević je bio direktor mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, a kao trener je neuspješno vodio Partizan.

Postavlja se pitanje hoće li nakon novog eventualnog neuspjeha isti dvojac smijeniti i Miloševića i tako ispratiti i četvrtog selektora, bez pomišljanja na ostavke i odlazak iz Saveza, jer su kao najodgovorniji ljudi u bh. nogometu to odavno trebali napraviti!?

Povezani članci