Sport

VICO DOBIO NOVI MANDAT: Zahvala za glasove, u Savezu samo odabrani

Akutelni predsjednik NFSBiH Vico Zeljković dobio je novi mandat u FSRS i u naredne četiri godine će biti prvi čovjek u fudbala u Republici srpskoj.

Zeljković je dobio jednoglasno podršku, a najavio je i nove projekte koji će pomoći razvoju fudbala.

"Prioriteti su razvoj infrastrukture. Pred nama je zahtjevan i izazovan period. Moramo da nastavimo da radimo na razvitku fudbala, koje zavise od našeg budžeta. Usvojen je plan rada za ovu godinu, prioritet ostaju isti, nakon infrastrukture to je direktna pomoć klubovima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti", rekao je Zeljković i dodao:

"Uspjeli smo da povećamo budžet. Sva sredstva usmjeravamo u projekte, razvoj infrastrukture i pomoć klubovima. Trenutni budžet nije dovoljan za ozbiljnije i veće projekte. Nalazimo se u višemilionskim investicijama gdje smo u prošlom mandatu dali više od četiri miliona maraka za razvoj fudbala."

Skupština FSRSR održana je u Banjaluci, izabran je novi Izvršni odbor, a prisustvovalo je 55 delegata.

Tako su za nove potpredsjendike izabrani Zoran Deket i Dragan Banjac.

Poznati su članovi Izvršnog odbora, a tu će biti: Rajko Mičeta (Trebinje), Mladen Jovićević (Banjaluka), Mladen Bosančić (Novi Grad), Nedeljko Ćorić (Bijeljina), Petar Jelić (Modriča), Miroslav Kršić (Doboj), Mirko Milošević (Zvornik), Dragomir Đajić (Istočno Sarajevo).

Zeljković se i zahvalio na podršci i istakao kako je za njega ovo velika privilegija.

Povezani članci