Sport

SPREMA SE SPEKTAKL U VISOKOM: Đoković egzibicionim mečevima otvara dva terena, dobiće nagradu Olimpijskog komiteta BiH

Novak Đoković će 13. jula odigrati dva meča u Visokom, u singlu i dublu, čime će zvanično biti otvoren teniski kompleks u ovom mjestu. Prema riječima Osmanagića biće otvorena dva terena – jedan sa šljakom i jedan sa tvrdom podlogom.

Odmah poslije Vimbldona, Novak Đoković će se zaputiti u Bosnu i Hercegovinu, gde će 13. jula biti specijalni gost na otvaranju dva teniska terena u Visokom.

Kako Sportal saznaje, pored njega trebalo bi da učestvuje još tenisera iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nole će odigrati dva meča, jedan u singl konkurenciji i jedan u dublu.

Za Sportal je Semir Osmanagić otkrio šta nas očekuje tog 13. jula. 

– Otvaramo teniski kompleks u Visokom i čitav dan će biti posvećen tenisu i kulturi. Tada će djeca kadetskog uzrasta, iz šest zemalja, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Makedonije, uzeti ućešće u ovom događaju. Želimo da skrenemo pažnju na tenis, želimo da popularizujemo ovaj divan sport – rekao je Osmanagić. 

Naravno, glavni gost će biti Novak Đoković. 

– Nole stiže, odigraće dva egzibiciona meča, jedan u singlu, jedan u dublu. Neće to biti cijeli mečevi, već po jedan set. Pored njega u pregovorima smo sa još nekim teniserima iz Hrvatske, Bosne i Srbije, ali ćemo konačan spisak učesnika znati do kraja sedmice. Želja nam je bila da egzibiciju odigraju Damir Džumhur i Novak, ali Džumhur ima problema sa pankreasom, pa moramo da vidimo u kakvom će zdravstvenom stanju biti. Takođe, kako je otvaranje odmah posle Vimbldona, moramo da sačekamo malo na odgovore igrača, jer ne znaju do kada će boraviti u Londonu – otkriva pojedinosti Osmanagić. 

Đoković redovno odlazi u Visoko gdje pronalazi mir i meditira… 

– Nole je čovjek koji pokazuje otvorenost i srdačnost prema svima. On je već nekoliko puta bio domaćin teniserima iz regiona u Beogradu, koji vole da dođu kod njega, budu njegovi gosti. On pomaže ljudima, ali ne priča puno o tome. Novak me je osvojio nastupom, cijenim ga i poštujem, u meni će uvinek imati podršku i prijatelja. Hvala mu što je odlučio da dođe i da otvori terene – rekao je.

Prema riječima Osmanagića biće otvorena dva terena – jedan sa šljakom i jedan sa tvrdom podlogom. 

– Tvrda podloga je ista kao i ona na kojoj će se igrati US Open, pa očekujemo da teniseri dođu na pripreme tokom ljeta. Za sve profesionalne tenisere, iznajmljivanje terena će biti besplatno. Želimo da popularizujemo tenis i da privučemo neke od najboljih igrača da treniraju u Visokom. 

Pored teniskog, 13. jula će biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program. 

– Biće to divan događaj na kojem će se propagirati sport i prijateljstvo između naroda. Biće organizovana i modna revija, a Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dodijeliće nagradu Noletu za širenje olimpijskog duha, u muzičkom delu večeri biće izvedene i arije. Čeka nas divan dan i iskreno se svi radujemo – zaključio je Osmanagić razgovor za Sportal. 

Povezani članci