Sport

SENZACIJA U AUSTRALIJI: Bh. reprezentativac Tomislav Brkić izbacio Novaka Đokovića

Bosanskohercegovački teniski reprezentativac Tomislav Brkić i Gonzalo Escobar iz Ekvadora savladali su noćas na turniru u australskom gradu Adelaide Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila sa 2-1 u setovima.

Srpsko-kanadski par dobio je prvi set sa 6-4, nakon čega je uslijedila bolja igra Brkića i Escobara koji nsu izjednačili sa 6-3. U tie-brakeu oni su slavili sa 10-5 i napravili veliko iznenađenje izbacivanjem jednog od najboljih svjetskih tenisača Đokovića i Kanađanina Pospišila, 96. igrača na ATP listi.

Nakon nekoliko godina tokom kojih je 32-godišnji Mostarac u dublovima nastupao sa srpskim igračem Nikolom Čačićem, Brkić se nedavno "udružio" sa Gonzalom Escobarom, koji na ATP listi igrača dublova zauzima 30. mjesto. Na istoj listi Tomislav Brkić je 58. Za dva dana Brkić i Escobar igraju protiv para Marcelo Arevaro-Juan-Julien Royer.

Turnir u Adelaideu igra se za nagradni fond od 642.735 dolara i jedna je od posljednjih provjera pred prvi ovogodišnji Grand Slam koji za dvije nedjelje počinje u Melbourneu.

Povezani članci