Pozitiva

NOVO ČUDO U VISOKOM: Osmanagić jači od države koja Lani Pudar uskraćuje bazen, Đoković otvara teniske terene

U Visokom je danas fešta. Dolazi Novak Đoković da otvori teniske terene u koje je investirao Semir Osmanagić. Tereni su urađeni po najvišim svjetskim standardima, poput onik na US openu i Australian Openu tvrde organizatori. To je bio povod da se Muhamed Mahmutović osvrne na ono što radi Semir Osmanagić.

Na primjeru Semira Osmanagića najbolje vidimo koliko nam vlast ne valja! Taj čovjek je uradio više na promociji države nego sva diplomatska mreža u svijetu(još kad se uzme u obzir da ih pola otvoreno radi protiv države, onda je to još ubjedljivije), a vlastodršci ga na sve načine samo ometaju.

Semir im ne radi po principu (IMT), ima li mene tu, pa im nije zanimljiv za saradnju. Ne ulazeći u Semirovu vjeru što narod najčešće komentariše (to je između njega i Allaha), u istinitost priča o "svjetskom čudu pored Visokog", iz aviona se vide velike koristi od onog što radi, za mještane, Visoko, za kanton, za državu!

Danas Semir otvara teniske terene uz najveću zvijezdu tenisa na svijetu (o kojoj isto možete misliti šta hoćete, ali je to fakat) i mnoge druge. Semir je digao dva kredita da napravi terene, a država ne može izdvojiti iz budžeta sredstva da se Lani Pudar napravi bazen!

Primjera je na pretek. Ljudi koji promoviraju državu nemaju nikakvu podršku, a gore spomenuta diplomatska mreža, troši nemilice i radi protiv države.Jesmo li mi, građani ove prelijepe zemlje, stvarno tolike budale, pa ćemo i na ovim izborima u oktobru imati prečeg posla od toga da ovu bagru pometemo sa vlasti?

Povezani članci