Sport

NOVO LANINO FINALE: Djevojčica koja pliva brže od države gdje političari samo mute baru

Lana Pudar je pokazala da politčari u BiH ne znaju plivati, oni samo mute baru u kojoj se brčkaj samo za svoj interes. U svom Mostaru Lana nema bazen za treniranje, a pokazala nam je da je među osam najboljih plivačica svijeta, možda i bolje od toga jer je za finale SP u disciplini 200 metara delfin ušla s četvrtim vremenom. 2.07.58. To je njen najbolji rezultat, više od dvije sekunde brže od najboljek isplivanog prije polufinala u Budimpešti. Njeni rezultati opravdano su izazvali reakciju njenog kluba, koji pita kada će bazen.

Koliko je Lana dobro plivala jučer ilustruje podatak da u finale ulazi kao najbrža plivačica iz Evrope. Lanino polufinalno vrijeme je četvrto najbrže vrijeme ikad isplivano vrijeme u Americi za djevojčice do 16 godina.

- Mi smo sve svoje ciljeve na ovom prvenstvu već ostvarili i prebacili, tako da ćemo u večerašnjoj utrci istinski i opušteno da uživamo.I na kraju, ne možemo da ne upitamo jasno i glasno; Gradonačelniče, gradski vijećnici, je li vrijeme više da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena? Mi vremena više nemamo čekati na neke procedure, vremenske rokove, tendere, javne pozive... Krenite napokon, kasnije će biti kasno. Sramota nas je više pitati i pisati na ovu temu - poručili su iz KVS Orka.

Budimo objektivni, nije samo Mostar problem. Sa Lanom se političari vole slikati, posebno premijer F BiH Fadil Novalić, ali nije sve samo u ponekoj novčanoj donaciji, koja Lani treba i koju zaslužuje. Lana je dijete koje ide ispred BiH i zaslužuje da nekad pred svojom publikom pliva na velikom takmičenju. Ne može jer BiH nema bazen koji zadovoljava potrebne kriterije. Da bi bili dio Evrope nije samo važan kandidatski status. 

 

Povezani članci