Sport

NAVIJAČKA BAJKA SE NASTAVLJA: Crnogorci ruke za zagrljaj šire već na granici BiH

Iz Crne Gore stiže još jesna sjajna navijačka poruka kojom se nastavlja gradnja mostova prijateljstva između ljudi u dvije države. Nakon što su cijelom Balkanu očitali lekciju fer playa na nogometnim terenima navijači obje zemlje nastavit će dobrosusjedske odnose i na rukometnim terenima. Rezultat jeste važan, ali dobrosusjedski odnosi su još važniji i potrebniji ovom regionu.

Na Facebook stranici "Istina i Pravda - PVP Crna Gora" osvanula je prekrasna fotografija i još ljepša poruka Crnogoraca o našoj zemlji i ljudima. 

Bosno i Hercegovino, u vezi ovog sutrašnjeg rukometnog meča, ne zamjerite ako dođemo ranije. Sami ste "krivi" što smo zavoljeli BiH i vaše dobre ljude. Pamtimo Fehrov doček i Zenicu, kao i sjajne navijače. Kad krećemo ka BiH, naše se ruke šire još ispred granice. 

Pozdrav Zmajevima.

Da je vječna Crna Gora!

Da je vječna Bosna i Hercegovina!", navodi se u poruci. 

Podsjetimo sve je počelo u Crnoh Gori i sjanim gestom domaćih navijača nakon nogometnog susreta njihove selekcije sa Zmajevima. Nakon što su neodgovorni pojedinci zapalili kombi iz BiH ekspresno je skupljen novac za kupovinu novog. 

Gostoprimstvo je uzvračeno u BiH, a fešta je bila kof Fehre. Burek sa sirom nije provokacija, od njega je krenula velika lavina pozitivnih emocija koja se nastavlja.

 

Povezani članci