Pozitiva

VAUČERI ZA BICIKLO: Karić će "pogurati" 73 aplikanta, rok uskoro ističe

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, najavila je kako će Grad "olakšati građanima nabavku bicikla kroz subvencioniranje njihove kupovine".

Poziv je objavila na društvenim mrežama, uz poruku: “subvencioniramo kupovinu bicikala”.

U partnerstvu s jednom bankom, dodala je, podijelit će 73 vaučera u iznosu od po 100 KM svaki, koje možete iskoristiti u određenom shopu za kupovinu bicikla. U pozivu se vidi da će se bicikli moći kupiti u MBike shopu.

Prijaviti se možete putem OVOG LINKA od sada pa do petka, 22.9. do 13 h.

“Učestvovati mogu punoljetni građani koji imaju prebivalište na području četiri gradske općine. Subvencioniranje kupovine bicikala je samo jedna od brojnih aktivnosti koje Grad Sarajevo organizuje u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti. Podržite održivu mobilnost i zajedno promovirajmo biciklizam kao ekološki prihvatljivu alternativu!”, navela je Karić.


Iz istog domaćinstva može učestvovati samo jedna osoba, kako bi omogućili što većem broju porodica da ostvari ovu pogodnost. 

Subvencioniranje kupovine bicikala je samo jedna od brojnih aktivnosti koje Grad Sarajevo organizuje u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti.

Povezani članci