Pozitiva

SJAJNE VIJESTI S JUGA BiH: Prvi osjetilni park u Mostaru, pomoć partnera iz susjedstva

Prvi osjetilni park u Mostaru bit će otvoren na Kantarevcu u petak, 24. ožujka, s početkom u 11 sati, a otvara ga Grad Mostar, zajedno s projektnim partnerima Gradom Zadrom, Centrom Los Rosales i DV Latica.

Posjetiteljima će se obratiti Mario Kordić, gradonačelnik Mostara i Ivana Marić, šefica Službe za gospodarstvo te menadžerica projekta, najavljeno je iz Grada Mostara.

Dio programa za djecu i volontere bit će kreativne radionice, kutak za oslikavanje lica, kutak za modeliranje balona, zabava i animacija s maskotama, igra sa sportskim igračkama, ples s maskotama te edukacija za ispravno korištenje novih inkluzivnih sprava.

Iz Grada Mostara su kazali kako je INCLUSIVE PLAY projekt za promicanje socijalne uključivosti djece i osoba s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici.

park

"Park Kantarevac je kroz projekt doživio transformaciju u prvo inkluzivno osjetilno igralište u Mostaru s više od 20 novih sprava za igranje i košarkaškim terenom s pomičnim koševima. Prostor igrališta je osmišljen tako da svojim elementima i sadržajem omogućava učenje kroz osjetila potičući djecu i mlade na kretanje, razvijanje pažnje i stimulaciju osjetilnih sustava koristeći igru kao osnovni medij za učenje", navodi se u priopćenju.

Projekt INCLUSIVE PLAY sufinanciran je u okviru interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina - Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta za sve partnere iznosi  984.203 eura, od čega je za Grad Mostar 314.114 eura.

Za projekt izgradnje Osjetilnog parka na Kantarevcu Grad Mostar je osigurao 15 posto sredstava.

Povezani članci