Pozitiva

NEVJEROVATNA PONUDA: Besplatan stan studentima, zna kako je bilo njemu u velikom gradu

Pisac i sociolog iz Beograda Stefan Simić na svojoj Facebook stranici je iznio velikodušnu ponudu koja u glavnom gradu Srbije mnogo znači. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti bez intervencija.

Dragi prijatelji,

Imam jedan predlog, a i možda će još nekoga da motiviše da uradi slično pošto su cene stanova astronomski skočile.

Naime, u stanu gde živim, u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi. Tražim studente, ili studentkinje, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova.

Stan je veliki, lep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom delu stana, na spratu. Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam, došao iz malog grada, i nije bilo lako.

Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno sam živeo kod legende naše košarke, Ducija Simonovića, posle kod još nekih prijatelja. koji su stali iza mene. Tako želim da bar dvoje mladih ljudi, podržim, godišnje, na taj način, tj. i njihove roditelje, da bar oko smeštaja ne moraju da brinu.

Ono što mi je važno to je da su redovni studenti, odgovorni, skromni. Znači bili bi oslobođeni plaćanja, komunalija, struja, internet, itd. Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju. Neka se javi, ko je zainteresovan, pa ćemo videti.

Povezani članci