Politika

VUKANOVIĆ DIŽE BUNU: Protestima u Trebinju spriječiti otimanje 200 miliona maraka

Sutra tačno u podne okupićemo se ispred zgrade Elektroprivrede RS , kaže  Nebojša Vukanović, predsednik Liste za pravdu i red.

"Treba podsjetiti čim je Vlada donijela odluku da preda Aluminu Pavgordu da smo odma, isti dan, organizovali protest ispred Alumine koji je bio uspješan a kasnije seriju protesta koja je kulminiralo velikim protestom u Zvorniku i nakon što se narod digao spriječili smo Vladu da preda Aluminu kao strateško preduzeće Pavgordu", kazao je Vukanović i dodao:

"Ako se sutra narod u Hercegovini bude podigao i ako budemo reagovali kao Zvorničani, Banjalučani i skupi se nekoliko stotina ljudi ispred Elektroprivrede jasno je da će Luka Petrović i Milorad Dodik biti primorani na kapitulaciju i da ćemo sačuvati 200 naših miliona maraka.

Ako se budemo pokolebali, kako kaže, i ako narod ne bude želio da se bori protiv otimačione i pljačke, rasprodaje Elektroprivrede i privatizacije onda će to biti samo dodatan podstrek Luki Petroviću i Miloradu Dodiku da nastave da kuluče narod, da otimaju i pljačkaju.

"Treba reći da ovakva drska pljačka kao što se sada namjerava izvući 200 miliona maraka javnost treba da zna da ta famozna firma Komsar Enerdži nema nikakvu imovinu, nema prostorije", istakao je Vukanović.

"Imala je prošle godine 2000 maraka prometa, posluje sa gubicima od osnivanja i ta firma ne vrijedi pišljiva boba, ali za tu tašna – mašna firmu bez ikakve imovine Milorad Dodik i Luka Petrović žele da daju 2000 milona maraka i mora biti jasno da te pare samo formalno idu ruskom oligarhu Rašidu Serdarovu", naglasio je on.

To će završiti, kako kaže, u džepu uzurpatora ali i svih onih koji učestvuju u ovom prljavom poslu protiv kojih smo mi podnijeli krivičnu prijavu.

Povezani članci