Politika

ŠUHRET FAZLIĆ PRELAZI U NIP: Press konferencija već zakazana

Osnivač Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) i bivši gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas se sastaje sa predsjednikom NIP-a Elmedinom Konakovićem. U 13 sati će biti obznanjeno da Fazlić prelazi u ovu stranku koja će tako dobiti još jednog zastupnika u Skupštini USK.

Iako se to još nigdje ne navodi, zvanično iz poziva NIP-a upučenog medijima da prate sastanak u centrali ove stranke jasno je šta se dešava.

- Obavještavamo vas da će u srijedu, 20.12.2023. godine, u Centralnom uredu Naroda i Pravde (Ul. Hakije Kulenovića br. 12, Ciglane), biti održan sastanak donedavnog predsjednika političke organizacije "POMAK - Pokret za modernu i aktivnu Krajinu" i zastupnika u Skupštini USK Šuhreta Fazlića sa rukovodstvom Naroda i Pravde, predvođenim predsjednikom Elmedinom Konakovićem. Fokus susreta bit će Krajina, aktualna politička situacija i prioriteti nove vlasti USK, podrška i javne investicije viših nivoa vlasti u Krajinu, izazovi migracija i dr. Nakon zajedničkog sastanka, zastupnik Fazlić objavit će važnu odluku o nastavku svog političkog djelovanja. Nakon sastanka, planirane su izjave za medije koje će biti upriličene u 13:00 sati, stoji u saopštenju.

Imajući u vidu da je nedavno odrćžana Konvencija POMAK-a na kojoj je fazlić prepustio vođenje stranke aktuelnom gradonačelniku Bihaća Elvedinu Sediću jasno je da šta znači važna odluka Fazlića o nastavku političkog djelovanja.

Prema saznanjima Ljudski.ba Fazlićevim stopama nakon lokalnih izbora bi moglui i ostali članovi POMAK.a. Ne treba zaboraviti da se Sedić nakon pobjede za gradonačelnika posebno zahvalio NIP-u istaknuvši da dijele iste vrijednosti.

Jasno je da NIP nakon što je u USK ušao u vlast sa SDA ima ozbiljne namjere da se ojača kako bi mogao pariratri još uvijek jednoj od najjačih stranaka u Krajini, ali i da bi oslabio poziciju NES-a.

Povezani članci