Politika

PREMIJER NAJAVIO PUCNJAVU: Čekajući helikopter u Sarajevu

Premijefr KS Niahd UK je najavio nove pucnjave u Sarajevu i one su se desile brže nego smo očekivali. U centru Sarajeva, na Baščaršiji, sinoć se ponovo desila pucnjava u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Jedno od obećanja Uka se ispunilo. Nesigurnost na ulicama Sarajeva se nastavlja.

Komentirajući nedavno ubistvo u Vilsonovom šetalištu, Uk je poručio kako se "nažalost takve stvari dešavaju". - I dešavat će se u narednom periodu. Mene zabrinjava da je to bilo usred bijela dana na prometnoj šetnici. Policija je adekvatno reagovala, napadač se predao. Obračuni bande teško se mogu prevenirati - kazao je premijer.

Uprkos tome smatra da je sigurnosna situacija pod kontrolom. 

Smatra kako policija "jako dobro" radi svoj posao, ali da se dešava propust između tužilaštava i sudova.- Sistem treba nadograditi, i ne bih želio da uvijek budem advokat policije, ali policija po svemu sudeći jako dobro radi u sklopu svojih kapaciteta - poručio je premijer KS, dodajući da ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica "radi svoj posao". 

Vlada u njegovom mandatiu zagledana je u nebo. tamo će uskoro letjeti policijski helikopter. Koliko će i kako isti utiocati na prevenciju smanjenja kriminala nije adekvatno obrazloženo.Ako ništa članovi vlade bi mogli biti potpuno sigurni jer će preletjati sarajevske ulice.

Povezani članci