Politika

NIKŠIĆ RAZOČARAO DODIKA I ČOVIĆA: Ništa od zamjene stranih sudija

U Mostaru je održan sastanak delegacija HDZ-a, SNSD-a i Trojke. Lider SDP-a Nermin Nikšić je rekao da su danas svi bili spremni na razgovor i tražiti rješenja.

"Svi smo pokazali zavidan nivo spremnosti za kompromis. Mene često prozivaju radi toga što zastupam politiku kompromisa. Mislim da ova politika danas pokazuje da smo svi bili spremni na razgovor i na rješenja. Napravili smo odrađene iskorake, primakli se rješenjima u određenim stvarima", kazao je premijer FBiH.

"Naravno još imamo rezličite poglede na neka pitanja, koje će nadam se naši ljudi naći rješenja, koja ćemo onda kroz Vijeće ministara i Parlament usvajati. Želja nam je da ispunimo što više uslova prema EU, kako bi i EU ispunila svoja obećanja prema nama", rekao je Nikšić.

Dodao je da imaju obećanja od EU o otvaranju pregovora.

"Ovdje nije nikakvo takmičenje, ko će pobijediti ili izgubiti. Svaki pedalj koji pomaknemo naprijed je u interesu svih građana u cijeloj BiH. Ukoliko uspijemo održati ovu atmosferu, ako svi shvate da i ako napravimo neki ustupak to nije poraz, onda možemo reći da ta politika daje neke rezultate", rekao je Nikšić.

On je rekao da je jasno da BiH ne može u EU sa stranim sudijama u Ustavnom sudu.

"Ali smatramo da nije vrijeme da se to mijenja. Također, neprihvatljivo je etničko glasanje u Ustavnom sudu", rekao je Nikšić.

Povezani članci