Politika

KUKNJAVA U RS-u: Radovan zvao Senu na kafu

Jedan od govornika na današnjoj konferenciji za medije Milorada Dodika bio je i Radovan Višković, koji je imao poruku za sutkinju Suda BiH koja rukovodi ovim procesom, Senu Uzunović. Višković ju je pozvao da "spasi obraz" te je pozvao na kafu.

“Predstava i dalje traje, ali se dešava da glavni glumci počinju da mijenjaju uloge. Sena ide putem Strike i shvatila je da to nije taj proces koji je mislila tako arogantno računajući da će to završiti za 15 dana. Tužilaštvo više nervira Senu nego optuženu stranu”, kazao je Višković.

“Ja imam prijedlog pošto vidim da Tužilaštvo kao dokazne materijale prenose šta su pisali koji mediji, evo neka uzme sve naše izjave, mi koji smo od početka govorili za ovu smijuriju i lakrdiju. Kada čujete za ovako eminente pravnike i advokate sa više od 40 godina staža i kada oni kažu da ovakvo nešto nisu vidjeli. Onda, Seno, imaš lako rješenje: Spasi obraz dok ga imaš”, poručio je Višković.

Na kraju joj je poručio da zna da je “bila pripadnik Armije BiH”, te je pozvao na kafu.

“Znam da si bila pripadnik Armije RBiH, znam da se nisi borila za ovakvu BiH. Znam da se s tim ne slažeš, spasi sebe i sve nas u BiH ove smijurije. Vidio sam da ima simpatije prema nama i da će nas poslušati.

U pamet, dozovi se i javi se da idemo na kafu. Prekini lakrdiju i spasi obraz”, zaključio je Višković.

Povezani članci