Politika

FUP ISTRAŽUJE GRADONAČELNIKA: Zahvalio se podnosiocima prijave, šalje i čestitku SDA

Gradonačelniku Zavidovića Hašimu Mujanoviću stigao je nalog Federalne uprave policije (FUP) Sarajevo za dostavu dokumentacije u vezi izgradnje javne rasvjete u naselju Donja Blizna i izdavanja parking prostora u Zavidovićima.

Ovu informaciju je potvrdio Mujanović, koji je rekao da čestita podnositelju krivične prijave, te mu se ujedno i zahvaljuje.

"Na ovaj način dokazat ću i njima i građanima još jednom da poziciju gradonačelnika obavljam krajnje savjesno i odgovorno. Sve ovo čine u nedostatku kvalitetnih vlastitih ideja i u strahu od poniženja koje ih čeka na predstojećim izborima. Naravno da kao legalist, poštujući zakone države BiH, nastojao sam raditi i radit ću sve poslove u skladu sa zakonima i moralnim načelima", kaže Mujanović.

 Dodaje da će Tužilaštvu u najkraćem roku dostaviti svu traženu dokumentaciju kako bi se ocijenili navodi iz krivične prijave.

"Važno je napomenuti da su u Gradskoj upravi u proteklih nekoliko mjeseci u dva navrata boravili revizori Ureda za reviziju institucija FBiH. Posebna pažnja posvećena je javnim nabavkama kao i postupku iznajmljivanja parking prostora. Revizori nisu našli nikakve protivzakonite radnje, a na godišnjem nivou službenici Gradske uprave provedu oko 250 postupaka javnih nabavki radova, roba i usluga. Pored tražene dokumentacije nadležnim pravosudnim i istražnim organima dostavit ćemo i kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na sve ranije postupke koji su vođeni u vrijeme vladavine SDA", ističe Mujanović.

Zatim dodaje da se pita kako će regovati vijećnici u Zavidovićima, ali i predsjednici stranaka, kada se" ocijeni da su poslovi za koje se traži dokumentacija kao i svi drugi poslovi iz nadležnosti Gradske uprave urađeni u skladu sa propisima Zakona o javnim nabavkama BiH i u skladu sa svim drugim propisima".

"Šta tada, hoće li ih biti stid pozdraviti me i pružiti ruku, kako meni tako i uposlenicima koji već sada osjećaju ogorčenje radi ovog postupka nekoga ko pretendira na poziciju gradonačelnika? Neće. Žao mi ih je, možda će se nekada uspjeti riješiti mene, međutim nikada se neće riješiti svoje zlobe i pakosti. Slično ovo su radili i neki mnogo prefriganiji i politički daleko pismeniji i iskusniji, ali su u svim tim pokušajima ostali poniženi i završili su na smetljištu političke historije. Idemo mi dalje", zaključio je Mujanović.