Politika

BURA U NiP-u: Čampara osudio sramno ponašanje Bajramovića

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara (NiP) oglasio se nakon fizičkog napda Predsjednika Naroda i pravde Unsko-sanskog kantona Halila Bajramovića na savjetnika premijera USK Sulejmana Samardžića, koji je član NES-a.

"Nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo. Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima", istakao je Čampara.

Ministar unutrašnjih poslova je osudio nasilničko ponašanje Bajramovića i kazao kako je nasilje neprihvatljivo.

"Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića. Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije!", kazao je Čampara.

Podsjetio je kako je identičan stav zauzeo kada je Zoran Čegar napao mladića na parkingu.

"Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na prakingu koji ne pruža otpor. Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem. Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti", na kraju je poručio Čampara.

Povezani članci