Politika

BRIGE ZA ČOVIĆA: Daleko od vlasti u kantonu, a ni u lokalu nije puno bolje

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, zamjenica predsjednika Borjana Krišto i dopredsjednica Darijana Filipović održali su sastanak sa kantonalnim odborom HDZ-a BiH u Livnu. 

Predsjednik KO HDZ-a BiH Hercegbosanske županije Dragan Konta upoznao je stranačko vodstvo sa aktivnostima HDZ-a BiH na području kantona. Naglasio je procese i izazove oko nemogućnosti formiranja nove Vlade Hercegbosanske županije, ističući afirmativni politički nastup dužnosnika HDZ-a BiH u traženju rješenja.

Posjeta je uslijedila nakok stranačkog dogovora u SDP-u koji traži da se odustane od pokušaja dolaska do 17 ruku putem kupovine glasova.

Produkt novog modela koji zagovara SDP će zasigurno polučiti rezultat u pogledu konstruktivnog i partnerskog odnosa sa višim razinama vlasti u BiH, te privlačenja europskih fondova i buđenju kapitala i investicija, kako stranih tako i domaćih ljudi, bez obzira stekla BiH kandidatski status za članstvo u EU ili ne.

U HDZ-u nisu bar javno mnogo govorili o vlasti u kojoj već ne sudjeluju 5 godina.

Na sastanku se razgovaralo i o širem kontekstu saradnje unutar Livanjskog kantona-a kao i tekućim i operativnim pripremama za nadolazeće lokalne izbore. Planirane aktivnosti kantonalnog odbora pratit će snažna potpora središnjice stranke u svim segmentima provedbe planiranog programa, kako bi se ostvario očekivani rezultat.

Dužnosnici su razgovarali i o funkcioniranju institucija i aktualnim političkim procesima te projektima koji se provode na području Hercegbosanske županije. Razgovarano je o infrastrukturi, gospodarskom razvoju te ostalim temama koje su aktualne i pridonose razvoju

Povezani članci